Primarul Iaşiului, ameninţat cu puşcăria şi moartea de către 250 de şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la societatea de termoficare l-au avertizat pe primarul Gheorghe Nichita să nu concesioneze CET-ul unor privaţi deoarece le-ar pune serviciul în pericol. Aceştia l-au ameninţat pe edil că va ajunge în sicriu sau în puşcărie.

Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat

În urma falimentului Centralei Electrice de Termoficare, activitatea de producere, furnizare şi transport a agentului termic a fost preluată de compania franceză Dalkia, care a angajat doar 650 de salariaţi ai societăţii.

Alţi 100 de angajaţi au rămas la CET şi se ocupă doar de reparaţii şi întreţinerea utilajelor, iar restul de 250 de persoane vor fi concediate de luna viitoare. Aceştia i-au trimis pe 19 noiembrie o scrisoare de ameninţare primarului în care îl someză să nu mai organizeze licitaţia pentru concesionarea serviciului de termoficare, care ar duce la concedieri colective.

„Mult stimate domnule Nichita, credem şi sperăm să citiţi această scrisoare şi să o luaţi în serios. Este o scrisoare ultimatum de avertizare. Dacă până pe data de 1 decembrie nu anulaţi definitiv licitaţia privind concesionarea serviciului de termoficare, noi vă promitem că Sărbătorile de Iarnă le veţi face sau în sicriu sau în puşcărie în cel mai bun caz. Aşteptăm o nouă hotărâre de Consiliu sau dumneavoastră şi familia sunteţi în foarte mare pericol pentru că aproape 250 de şomeri de la CET sunt disperaţi şi capabili de orice. Ar fi bine să nu riscaţi", au ameninţat angajaţii.

Primarul Gheorghe Nichita a sesizat Poliţia şi Parchetul şi susţine că în spatele scrisorii sunt alte grupuri de interese.

„În alte condiţii nu aş fi fi dat atenţie unor astfel de ameninţări. Interpretez această scrisoare ca pe un şantaj şi apoi ca o ameninţare. Scrisoarea este opera unei minţi bolnave şi iată cum un demers legal şi absolute necesar a ajuns să deranjeze anumite grupuri de interese", a reacţionat primarul.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite