Primăria Iaşi a interzis comercializarea produselor etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii sunt tot mai atraşi de produsele din magazinele de vise
Tinerii sunt tot mai atraşi de produsele din magazinele de vise

Primarul municipiului a hotărât astăzi să se interzică comercializarea, distribuirea, oferirea gratuită şi transmiterea plantelor etnobotanice. Mai mult, Primăria va anula în instanţă autorizaţiile de funcţionare ale firmelor care vând plantele ilegale.

Iaşi: Copilărie înlocuită cu etnobotanice şi alcool

Iaşi: 20 de etnobotanici trataţi în cinci zile

Dispoziţia primarului este una temporară, până la emiterea unei hotărâri de Consiliu Local, care va cuprinde un regulament pentru interzicerea produselor. Până la întocmirea regulamentului, municipalitatea a interzis şi publicitatea de orice fel pentru plantele, produsele şi substanţele halucinogene.

Primarul va da în judecată cele cinci societăţi înregistrate la Registrul Comerţului, având ca obiect de acitivitatea comercializarea substanţelor ilegale, pentru a le anula autorizaţiile de funcţionare.

Firmele vizate sunt Bocelina - cu două autorizaţii, Com Har - cu două autorizaţii, Pricod Corporation, Planto Calm şi Bad Boys 4 Life.

„Vom încerca pe cale juridică să suspendăm activitatea celor cinci societăţi înregistrate. De astăzi începe acţiunea în magazine, plus acţiunea în instanţă. Am rugat Direcţia de Control să protejeze cu prioritate mai ales zona şcolilor din municipiu“, a spus primarul.

Instituţiile care vor pune în aplicare decizia Primăriei vor fi: Poliţia Comunitară, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Registrul Comerţului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite