Primăria Iaşi dă bani pentru copiii cu dizabilităţi, tinerii infectaţi cu HIV şi obezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii seropozitivi confecţionează agende
Tinerii seropozitivi confecţionează agende

Primăria Iaşi a finanţat cu suma de 200.000 de lei opt proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale care doresc să deruleze campanii de informare, să ofere servicii de consultanţă sau să înfiinţeze centre pentru părinţi.

Din cele zece proiecte depuse de asociaţii şi fundaţii, Primăria a alocat fonduri doar pentru opt proiecte, două fiind respinse. Asociaţia Culturală Metropolis a solicitat 37.000 de lei pentru a înfiinţa o caravan cinematografică pentru proiectarea unor filme, spectacole, concerte, în aer liber, dar proiectul nu a primit aviz de la Primărie. 

„Această solicitare a fost respinsă pentru că nu aveau domiciliul în Iaşi, aşa cum spune regulamentul. Asociaţia Metropolis dorea să facă o sesiune de vizionare filme româneşti", a spus Mihai Pricop, şef Birou Programe de Finanţare a Societăţii Civile.

Organizaţii neguvernamentale care au primit fonduri de la Primărie:

Fundaţia Bethany-32.840 de lei pentru un program integrat de terapie pentru 30 copii cu dizabilităţi neuro-psiho-motorii.

Asociaţia Salvaţi Copiii-33.320 de lei pentru proiectul „Alimentează-te cu sănătate", care îşi propune promovarea alimentaţiei sănătoase şi a mişcării fizice.

Fundaţia „Alături de Voi"-33.300 de lei pentru Campania „Deschide-ţi inima! Sunt la fel ca tine" pentru prevenirea transmiterii HIV şi incluziunii sociale a persoanelor seropozitive.

Citeşte şi: Ieşenii infectaţi cu HIV în anii '90 luptă cu boala la atelierul de creaţie (FOTO)

Educarea, strategia optimă contra infecţiei HIV/SIDA

Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă"-19.760 de lei pentru un proiect ce presupune Alternative pentru participarea activă a tinerilor din comunităţile din Iaşi.

Asociaţia Nutrigrup-10.000 de lei pentru proiectul „Tradiţii sănătoase pentru copii sănătoşi" cu rol de a lua măsuri împotriva ratei de creştere a obezităţii la copii.

Fundaţia Star of Hope-31.000 de lei pentru amenajarea unui centru de resurse pentru părinţi care au copii cu dizabilităţi.

Asociaţia Mai Bine-18.400 lei pentru proiectul „Şapte coline pe două roţi" promovarea ciclismului la Iaşi.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite