Primăria Iaşi vrea 46 de milioane de euro din bani elveţieni pentru reabilitări termice şi CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocuri în reabilitare termica
Blocuri în reabilitare termica

Oficialii municipalităţii au accesat Programul de asistenţă financiară elveţiano-român prin care Guvernul Elveţiei pune la dispoziţiei ţării fonduri de 84 de milioane de euro, într-o primă etapă.

Iaşi: Fondurile europene, aruncate la gunoi

Şefii oraşului au depus un portofoliu de proiecte cu o valoare totală de 46 de milioane de euro, cofinanţarea Primăriei fiind doar în procent de 2-5%. Printre proiectele incluse în dosar se numără continuarea proiectelor de reabilitare termică la şcoli, spitale şi instalarea de panouri solare la două unităţi medicale din municipiu, de 17,2 milioane de euro, reabilitarea CET I, de 22 de milioane de euro şi reabilitarea a 15 puncte termice pentru finalizarea modernizării sistemului de distribuţie din municipiu, în valaore de 6,7 milioane de euro.

„Este un concurs de proiecte între patru oraşe din România. Am depus dosarul de candidatură şi aşteptăm răspunsul“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Asistenţa financiară elveţiană îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene. Comisia ministerială care va analiza dosarele de candidatură de la nivelul ţării va analiza proiectele până în luna noiembrie, astfel încât până la jumătatea anului viitor să fie semnate contractele de finanţare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite