Primar din Iaşi acuzat de fraudă cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala de judecata
Sala de judecata

Otonel Slabu, primarul comunei Popricani,  precum şi Monica Crâşmaru, inginerul Primăriei şi Vasile Zvorişteanu au fost acuzaţi că ar fi fraudat fondurile europene acordate crescătorilor de animale. Prejudiciul cauzat ar fi de 305.000 de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 29 februarie, pe Otonel Slabu pentru fals intelectual, complicitate la folosirea de documente inexacte având drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul UE şi la înşelăciune.  Alături de el au fost acuzaţi şi  Monica Crîşmaru, inginerul din comună şi Vasile Zvorişteanu.

Citiţi şi:

„Lotul UMF” intră pe bandă rulantă la DNA Iaşi

Anchetatorii susţin că, în perioada 2008-2011, Vasile Zvorişteanu a obţinut în mod ilegal fonduri europene şi de la bugetul de stat. Acesta a solicitat APIA acordarea de subvenţii în numele Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din comuna Popricani, care nu exista. Pentru a obţine fondurile Zvorişteanu ar fi prezentat acte false întocmite de Slabu şi Crîşmaru.

 „Zvorişteanu a prezentat contractul de arendă pentru păşune, actul constitutiv al asociaţiei, tabele cu membrii acesteia şi mai multe adeverinţe, întocmite în fals de Slabu şi Crîşmaru", a precizat  Sorin Călin.

UPDATE Rectorul UMF Iaşi, cercetat într-un dosar de corupţie cu fonduri europene, nu are voie să părăsească ţara FOTO

Bărbatul a încasat aproximativ 305.000 de euro. Procurorii susţin că o parte din bani ar fi fost folosiţi de inculpaţi în interes personal. Primul termen al procesului va fi la Judecătoria Iaşi pe 30 aprilie.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite