Preşcolarii, duşi cu forţa la psiholog. Vezi la ce întrebări trebuie să răspundă copilul tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de curs (Foto Arhivă)
Sală de curs (Foto Arhivă)

Copiii sunt evaluaţi psihosomatic în 17 centre din judeţul Iaşi, iar psihologii hotărăsc în urma unui test dacă micuţii merg în clasa pregătitoare sau în clasa I.

„Prin ce se aseamănă câinele cu pisica sau mărul cu para?", „Câte anotimpuri sunt?" sau „Câte zile are o săptămână?" sunt doar câteva din întrebările la care trebuie să răspundă un copil pentru a putea să se înscrie în clasa pregătitoare sau în clasa I.

Vezi unde îţi poţi evalua copiii pentru înscrierea la şcoală

Repartizarea se va face în funcţie de răspunsurile pe care micuţii le vor da. Testul are 20 de întrebări dacă părinţii vor să-şi dea copilul la clasa pregătitoare sau 25 de întrebări dacă vor să păşească în clasa I.

Cât te costă clasa pregătitoare la o şcoală privată din Iaşi

Pentru a întruni condiţiile de a merge în una din aceste clase, copiii trebuie să răspundă corect la 75% din întrebări.

Dispecerat pentru părinţii care vor să se informeze despre clasa pregătitoare

Atenţie, părinţi! Aflaţi aici totul despre înscrierea în clasa pregatitoare, la şcolile din Iaşi

„Aceste întrebări ne certifică dacă micuţii sunt sau nu suficient de pregătiţi şi de dezvoltaţi pentru a merge în clasa pregătitoare sau în clasa I. Răspunsurile pun în evidenţă nivelul de dezvoltare al copilului", spune Manuela Vlasie, directorul centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi.

În prima zi de când s-a început testare au fost evaluaţi 186 de copii, dar doar 67 sunt suficient pregătiţi pentru a merge în clasa I. Alţi 109 au fost îndrumaţi să meargă în clasa pregătitoare, 6 la grupa mare, iar 4 au nevoie de evaluări suplimentare.

Atenţie, părinţi! Vedeţi ce condiţii trebuie îndeplinite pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2012-2013

Psihologii spun că astfel de evaluări sunt binevenite.

„Eu consider că aceste testări sunt inevitabile. Toţi primim o notă chiar de la naştere. Aceste rezultate sunt repere pentru adulţi, care pot afla exact unde este locul copilului său. Ar fi mai grav dacă l-ar înscrie în clasa I şi nu s-ar integra pentru că nu este suficient de pregătit decât dacă este dus la clasa pregătitoare", spune Mihaela Ghircoiaş, psiholog de copii.  

Evaluarea psihosomatică a copiilor durează cam jumătate de oră şi se face cu programare.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite