Atenţie, părinţi! Aflaţi aici totul despre înscrierea în clasa pregatitoare, la şcolile din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sală de curs (Foto Arhivă)
Sală de curs (Foto Arhivă)

În judeţul Iaşi, pentru anul şcolar 2012-2013 sunt 290 de clase pregătitoare pentru copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la 1 septembrie. Înscrierea la şcoală a copiilor care trebuie să înceapă învăţământul primar se face în funcţie de vârsta copilului, de participarea la grădiniţă şi de decizia părinţilor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a publicat arondarea stăzilor la şcolile din municipiu pentru ca părinţii să se ghideze atunci când îşi înscriu copiii la clasa pregătitoare.

VEZI ŞCOLILE UNDE SE FAC ÎNSCRIERI ÎN CLASA PREGĂTITOARE

Școlarizarea copilului se poate face şi în altă unitate de învăţământ decât cea la care este arondat domiciliul, dacă părintele solicită acest lucru, în limita locurilor disponibile la acea unitate de învăţământ.

Atenţie, părinţi! Vedeţi ce condiţii trebuie îndeplinite pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2012-2013

Dispecerat pentru părinţii care vor să se informeze despre clasa pregătitoare

Copiii care au 7 ani împliniţi până la 31 august 2012 vor fi înscrişi în clasa I indiferent dacă a fost sau nu la grădiniţă, cei care au 6 ani împliniţi până la 31 august 2012 pot fi înscrişi în clasa I, dacă a frecventat grupa pregătitoare sau dacă experţii constată că este suficient de pregătit, sau poate merge în clasa pregătitoare la solicitarea părinţilor.

Atenţie, părinţi! Sunt 290 de clase zero în judeţul Iaşi la care vă puteţi înscrie prichindeii

Copiii care au 6 ani împliniţi între 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 2012 va merge în clasa pregătitoare dacă părintele solicită acest lucru în scris sau la grădiniţă, în grupa mare, dacă părintele nu doreşte înscrierea în învăţământul primar.

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite