Preot paroh anchetat de Mitropolia Moldovei pentru avansuri neruşinate şi agresiuni sexuale repetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Bercaru, preotul paroh din Bohotin acuzat de agresiune sexuală
Ştefan Bercaru, preotul paroh din Bohotin acuzat de agresiune sexuală

Ştefan Bercaru, paroh în localitatea ieşeană Bohotin, a fost vizitat astăzi, 20 septembrie, de superiorii ierarhici de la Iaşi, care au făcut audieri timp de patru ore pentru a lămuri acuzaţiile care au tulburat tot satul.

Preotul care slujeşte la biserica din Bohotin de peste 20 de ani este acuzat de mai multe femei că le agresează sexual în mod repetat, de mai mulţi ani.

Enoriaşele şi-au făcut curaj şi l-au reclamat pe Ştefan Bercaru, preotul iubăreţ, la şefii ierarhici de la Iaşi, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Preot ieşean acuzat că pipăie enoriaşele. Scandalul a împărţit comunitatea în tabere adverse

„Stând de vorbă aşa, dintr-o dată a sărit pe mine. A încercat să mă sărute şi m-a muşcat de buză. M-a rugat apoi să nu spun la nimeni şi a zis că dacă spun mă blesteamă", spune una dintre enoriaşele revoltate.

Şi cele mai tinerele au avut probleme cu preotul. „A pus mâna pe mine, a început să mă pipăie, să-mi zică că mi-au mai crescut sânii, că am slăbit la picioare dar totuşi arăt bine", a povestit o adolescentă din sat.

O comisie de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a fost astăzi, 20 septembrie, în sat şi i-a audiat pe enoriaşi timp de patru ore.

O decizie în privinţa preotului Bercaru, care a refuzat să comenteze reclamaţiile, va fi luată zilele următoare.

Satul de aproape 2.000 de suflete s-a împărţit în două, iar cele două tabere s-au îmbrâncit astăzi chiar în faţa bisericii.

Unii susţin chiar că totul ar fi o lucrătură cu substrat politic, iar scanadalul i se trage preotului Bercaru de la faptul că a refuzat să-l primească pe actualul primar, în timpul campaniei electorale, să împartă mici şi bere în ziua hramului satului.

Primarul comunei Răducăneni susţine că în satul Bohotin lumea este împărţită în două tabere şi a cerut poliţiştilor să fie vigilenţi pentru a nu apărea conflicte între cei care îl condamnă pe preot şi cei care îl susţin. „Am auzit că sunt acuzaţii faţă de preot. La început nu le-am dat crezare, dar după ce poveşti am auzit nu ştiu ce să mai cred. Superiorii lui vor lua o decizie", a spus primarul Mihai Irimia.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite