UPDATE Preot ieşean acuzat că pipăie enoriaşele. Scandalul a împărţit comunitatea în tabere adverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preot paroh Ştefan Bercaru
Preot paroh Ştefan Bercaru

Părintele Ştefan Bercaru din satul Bohotin, comuna ieşeană Răducănenmi, este acuzat de mai multe sătence că le face avansuri. Bătrânii din csat au venit joi la biserică pentru a-i lua apărarea.

Ora 11.20 Primarul comunei Răducăneni susţine că în satul Bohotin lumea este împărţită în două tabere şi a cerut poliţiştilor să fie vigilenţi pentru a nu apărea conflicte între cei care îl condamnă pe preot şi cei care îl susţin. "Am auzit că sunt acuzaţii faţă de preot. La început nu le-am dat crezare, dar după ce poveşti am auzit nu ştiu ce să mai cred. Superiorii lui vor lua o decizie", a spus primarul Mihai Irimia.

Preotul a mai fost în scandaluri care au ajuns în atenţia presei. A fost acuzat că a lovit elevi în timpul orelor de religie şi că cere bani pentru diferite slujbe.Preotul Ştefan Bercaru slujeşte la Bohotin din anii '90.

O parte din localnicii din Bohotin îl apără pe preotul paroh şi susţin că acesta a muncit pentru biserică, dar că nu l-a susţinut pe noul primar al comunei, ales în 2012, şi totul ar fi o răzbunare politică.

UPDATE Scandal la Mitropolia Moldovei. ÎPS Teofan este acuzat de abuz în serviciu! VIDEO

Ora 10.20 Scandal cu feţe bisericeşti în judeţul Iaşi! Preotul paroh Ştefan Bercaru din satul Bohotin este acuzat de credincioase că le-a pipăit în repetate rânduri.

Părintele neagă însă acuzaţiile care i se aduc. Bătrânii din sat au sărit în apărarea proetului şi s-au adunat joi, 20 septembrie, în curtea bisericii.

O comisie de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei verifică acuzaţiile.

Vom reveni cu amănunte.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite