Pregătiţi-vă pentru Noaptea Muzeelor! Ce puteţi vizita gratuit sâmbătă seara FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate instituţiile de cultură din Capitala Moldovei îşi vor deschide porţile sâmbătă noapte. În intervalul orar 17.00- 1.00, Complexul Muzeal „Moldova“ a pregătit evenimentul „Iaşii boierilor de altădată".

Astfel, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu“ din holul de intrare al Palatului Culturii va fi deschis până la miezul nopţii. Aici va putea fi văzută expoziţia „Momente din istoria tehnicii fotografice și cinematografice" şi va fi organizat concursul de fotografie „Slalom fotografic", adresat tinerilor între 12 şi 19 ani.

Muzeul Unirii, de pe strada Alexandru Lăpuşneanu, va fi deschis până la ora 1.00. Aici vor avea loc conferința „Armonii peste timp", programul muzical susţinut de elevi ai Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă" Iaşi. Totodată, va fi organizată o seară de muzică de operetă, un concert de fanfară în parcul muzeului, iar de la ora 22.00, va avea loc proiecţia de imagini „Iaşiul vechilor zidiri“, în care vor apărea monumente istorice.

image

Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu“, de pe strada cu acelaşi nume, este deschis până la ora 1.00. Aici, va avea loc Festivalul „Serată la Muzeul Memorial Mihail Kogălniceanu“ care va include jocuri interactive pentru copii, demonstraţie de dans, degustări de vin şi dulciuri, dar şi proiecţii.

EXCLUSIV! Premieră naţională: holograma lui Kogălniceanu, gazda turiştilor la Palatul Culturii din Iaşi

Palatul Roznovanu, din centrul Iaşiului va fi deschis publicului până la ora 24.00. Cei care trec pragul acestei clădiri vor afla despre istoria ei, vor lua parte la proiecţii şi expoziţii de carte veche.

Cei care vor să viziteze instituţiile de cultură trebuie să meargă pe jos după 22.30, deoarece nu vor există mijloace de transport în comun după această oră. „Nu avem în vedere modificarea programului în seara de 19 mai. Nu am primit solicitări în acest sens şi nu ne permitem să mergem în gol", a spus Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al regiei de transport în comun Iaşi.

Conacul unde se dezleagă limbile oamenilor (Foto şi Video)

Evenimente vor avea loc şi la Hârlău, la Muzeul Viei şi Vinului, care va fi deschis până la ora 24.00. Cei care ajung în acest spaţiu pot vizita muzeul şi expoziţia de gravură „Munca".

Lista completă cu evenimentele de sâmbătă seară citeşte AICI

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite