Vălenii şi Delenii se încaieră în ultima zi din an la Ruginoasa. Află cine va câştiga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Mascaţi" de la Ruginoasa
"Mascaţi" de la Ruginoasa

Tradiţionala bătaie de la Ruginoasa care are loc în ultima zi a fiecărui an a scos în stradă 150 de forţe de ordine.

Echipe mixte formate din jandarmi şi poliţişti s-au deplasat sâmbătă noaptea la Ruginoasa, acolo unde în fiecare an are loc bătaia dintre localnici. 50 de jandarmi ieşeni şi încă 100 de la Gruparea Mobilă Bacău vor fi angrenaţi în misiunea de la Ruginoasa.

„Vom lucra în sistem mixt cu poliţia pentru menţinerea ordinii publice. Nu suntem împotriva obiceiurilor, dar nu vrem ca această confruntare de la Ruginoasa să degenereze", spune Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

"Mascaţii" de la Ruginoasa

 Tradiţia spune că locuitorii din Ruginoasa se împart în două cete, Văleni şi Deleni, şi se dispută. Cei care ies învingători vor avea dreptul să organizeze balurile în anul care vine la care vor invita ce fete doresc.

Anul Nou la ieşeni, între lenjerie intimă roşie şi colaci „de logodnă"

Iaşi: Război psihologic între mascaţii de la Ruginoasa (UPDATE)

Iaşi: Forţele de ordine se mobilizează pentru tradiţionala bătaie a mascaţilor din Ruginoasa

Forţele de ordine sunt în alertă pentru că până în urmă cu câţiva ani confruntările au fost violente, soldându-se cu victime şi dosare penale.

Anul trecut au participat la tradiţionala bătaie peste 2.000 de oameni, iar evenimentul s-a derulat fără incidente.

Reprezentanţii forţelor de ordine spun că bătaia de la Ruginoasa nu este singurul eveniment la care se vor mobiliza. Aceştia vor menţine siguranţa şi la concertul din faţa Palatului Culturii la noaptea dintre ani, precum şi la manifestările care au loc în Paşcani, Hârlău, Târgu Frumos, Ţibana, Ţibăneşti, Voineşti, Leţcani şi Movileni.

"Mascaţii" de la Ruginoasa

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite