Popa şi Sichitiu, tot mai aproape de CSMU Poli Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Popa şi Grigore Sichitiu aşteaptă ziua de luni ca să vină pe postul de antrenor, respectiv preşedinte la CSMU Poli Iaşi. Pe 23 august 2010, FRF va anunţa dacă noul club de fotbal din capitala Moldovei a primit dreptul să evolueze în Liga 2.

Ziua de luni, 23 august 2010, a devenit una de o importanţă deosebită pentru viitorul fotbalului la Iaşi. La începutul săptămânii viitoare sunt aşteptate ultimele semnături pentru înfiinţarea prin hotărâre judecătorească a clubului de fotbal CSMU Poli Iaşi.

„Aceste întârzieri nu pun în pericol prezenţa echipei în noul campionat pentru că echipa este deja înscrisă la Ligă", a spus Adi Ambrosie, unul din membrii fondatori ai clubului CSMU Poli Iaşi.

În aceeaşi zi, Federaţia Română de Fotbal (FRF) va anunţa componenţa seriilor din Liga 2 şi Liga 3. Dacă CSMU Poli Iaşi va fi inclusă în Liga 2, noul club va avea preşedinte şi antrenor principal, în persoana lui Grigore Sichitiu, respectiv Ionuţ Popa.

Clubul CSMU Poli a apărut la Iaşi prin fuziunea dintre Tricolorul Breaza, formaţie înscrisă în Liga 3, şi Navoby Charity Cup Iaşi. În mod normal, prin excluderea Politehnicii Iaşi şi a Farului Constanţa din Liga 2, CSMU Poli Iaşi ar fi automat promovată în Liga 2, graţie statutului fostei Tricolorul Breaza.

Mai citiţi:

18 august 2010 - ziua în care a murit Politehnica Iaşi

CSMU Poli Iaşi ia locul lui Politehnica Iaşi în Liga 2

Cu toate acestea, anunţul oficial va fi făcut numai luni de către FRF. În funcţie de acest răspuns, Grigore Sichitiu îşi condiţionează instalarea în funcţia de preşedinte la CSMU.

„Eu mi-am dat acordul de a veni la Iaşi, dar numai dacă clubul va juca în Liga 2 şi va avea posibilităţi reale de a ataca promovarea în prima ligă", a declarat astăzi Grigore Sichitiu (foto).

image

Acesta a ţinut să adauge că singurul nume de antrenor pe care îl ia în calcul pentru Poli Iaşi este al lui Ionuţ Popa. „Nu există o altă variantă de antrenor pentru că nici eu, nici Popa, nu venim să stăm trei ani în Liga 2", a precizat Sichitiu.

În ceea ce priveşte politica de transferuri pe care o va adopta la Iaşi, Grigore Sichitiu a indicat că nu îl interesează momentan decât jucătorii liber de contract.

„Fotbaliştii care vin trebuie să înţeleagă că Iaşiul nu are cum să ofere salarii de Liga 1", a spus Sichitiu, care a indicat şi faptul că jucătorii de la defuncta Politehnica Iaşi trebuie să-şi rezolve singuri litigiile cu fostul club dacă vor să vină la CSMU.

„Chiar dacă vechiul club se desfiinţează, jucătorii pot obţine dezlegare numai prin Comisia de Disciplină de la FRF. În măsura în care vor deveni liber de contract şi dacă îşi doresc să rămână la Iaşi, suntem deschişi la negocieri cu jucătorii de la fosta Poli Iaşi", a încheiat Sichitiu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite