Poliţist din „lotul Rutiera“: „Sunt nevinovat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Iulian Lazăr şi Constantin Bulancea, judecaţi pentru fapte de corupţie au dat declaraţii astăzi în faţa judecătorului Tribunalului Iaşi. Alţi nouă poliţişti judecaţi în dosar au refuzat să dea declaraţii momentan.

Iulian Lazăr şi Constantin Bulancea au susţinut în faţa Tribunalului Iaşi că sunt nevinovaţi. Primul dintre ei a dat declaraţii timp de o oră şi a precizat, că în opinia lui, a fost cercetat cu rea- credinţă şi că o parte dintre stenograme nu au fost redate cum trebuie.  „Din punctul meu de vedere, nu consider că am săvârşit infracţiunile care mi se reţin. Sunt nevinovat. Consider că cercetarea în cauză a fost efectuată cu rea-credinţă. Subcomisarul de la DGA care m-a anchetat a fost şeful meu la Secţia III şi pot spune că între noi chiar era o relaţie de duşmănie", a declarat Lazăr la audieri. 

Poliţistul a spus că nu este adevărat că a intervenit pe lângă colegii lui, ci că doar uneori s-a consultat cu aceştia. Lazăr a precizat că la un moment dat i-a promis unui prieten că va interveni pe lângă un coleg doar pentru că din politeţe nu a putut să-i închidă telefonul. „I-am spus unui prieten, din politeţe, că voi interveni pe lângă colegul meu Dan Grecu. Însă nu m-am interesat de sancţiunea pe care a primit-o tatăl lui", a spus Iulian Lazăr.

Citiţi şi:

Iaşi: Poliţiştii de la Rutieră dau declaraţii la instanţă

Iaşi: Alba-neagra cu dosarul agenţilor de la Rutieră

Bulancea Constantin a declarat şi el în faţa judecătorilor că nu a cerut niciun favor colegilor şi nici aceştia nu l-au rugat să scutească anumite persoane de amendă. vAgentul a susţinut că nu a sancţionat un tractorist pentru că nu îşi mai amintea articolele din lege. „Am anulat procesul verbal. În cazul tractoristului nu am fost sigur asupra încadrării în drept şi nu aveam la mine actele normative", a spus Bulancea. Următorul termen al procesului va fi pe 14 aprile.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite