Iaşi: Poliţiştii de la Rutieră dau declaraţii la instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de la Rutieră, judecaţi pentru fapte de corupţie, vor fi audiaţi astăzi la Tribunalul Iaşi. Cei 14 poliţişti au fost puşi sub acuzare la sfârşitul anului 2009.

Poliţiştii de la Rutieră vor da astăzi din nou ochii cu magistraţii Tribunalului Iaşi. O parte dintre agenţii acuzaţi de fapte de corupţie vor da declaraţii în faţa instanţei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au trimis în judecată, în luna noiembrie 2009, 14 agenţi din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi pentru infracţiuni de corupţie.Poliţiştii au fost acuzaţi că ar fi intervenit pe lângă colegi pentru ca amicii, rudele sau cunoştinţele lor să nu fie sancţionate în trafic.

Nouă luni la Curtea Constituţională

Cu toate că procesul a început la sfârşitul anului 2009, nici până acum agenţii nu au fost audiaţi. Dosarul a fost amânat de câteva ori, iar în aprilie 2010 avocaţii poliţiştilor au invocat o excepţie, iar Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea dosarului la Curtea Constituţională.

Citiţi şi:

Iaşi: Audieri-maraton în dosarul poliţiştilor din Lotul Rutiera (UPDATE)

Iaşi: EXCLUSIVITATE- Lista ruşinii de la Poliţia Rutieră (UPDATE)

La termenul de pe 17 februarie agenţii trebuiau audiaţi, dar dosarul s-a amânat pentru că unul dintre avocaţi era bolnav. În acelaşi timp, judecătorul a decis ca Baroul Iaşi să stabilească avocaţi din oficiu pentru toţi cei 14 inculpaţi din dosarul Rutiera, pentru ca aceştia să le ia locul apărătorilor angajaţi în cazul în care ei nu pot veni la proces.

La termenul de pe 3 martie a fost audiat agentul Vănel Carp. Acesta a susţinut că este nevinovat.

Citiţi şi:

Iaşi: Alba-neagra cu dosarul agenţilor de la Rutieră

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite