Poliţist prins în flagrant în timp ce lua mită de la un şofer. A fost păcălit de un taximetrist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Agentul i-a cerut 200 de lei unui şofer din municipiul Iaşi pentru a nu-i suspenda permisul. Conducătorul s-a dus însă la ofiţerii DGA care au organizat un flagrant.

Şoferul care l-a reclamat pe agentul ieşean este taximetrist şi a fost prins circulând pe contrasens. Pentru a-i restitui permisul, poliţistul i-a propus conducătorului să îi ofere o sumă de bani. Şoferul i-a promis că va face rost de bani în decurs de două ore. În acest timp el a apelat la ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), care l-au surprins în flagrant pe poliţist în timp ce lua mita.

Casier judecat pentru că a încercat să mituiască un poliţist ieşean

„În cauză procurorul a dispus începerea urmăririi penale împotriva agentului de poliţie, pentru săvârşirea infracţiuni de luare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 254 Cod penal, raportat la art. 7, alin. 1 din Legea nr. 78/2000. Nu s-a dispus măsura reţinerii, întrucât agentul în cauză a recunoscut fapta comisă. Cercetările continuă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie extinsă urmărirea penală şi cu privire la cel de-al doilea agent de poliţie, care făcea parte din patrulă, se arată într-un comunicat al DGA.

Agentul şpăgar este încadrat la Poliţia Municipiului Iaşi - Secţia 3.

Conducerea Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi a precizat că poliţistul va fi pedepsit şi că astfel de practici pot duce la destituire.

„În acest caz s-a dispus declanşarea procedurii cercetării prealabile în regim de urgenţă faţă de poliţistul susmenţionat, urmând ca după finalizare, să fie dispuse măsuri legale corespunzătoare pe linie disciplinară. Menţionăm că la nivelul subunităţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi permanent se desfăşoară activităţi de instruire a poliţiştilor în vederea prevenirii unor comportamente neadecvate care nu sunt conforme cu etica şi deontologia meseriei de poliţist", se arătă într-un comunicat al IPJ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite