FOTO Bătaie de joc pe bani UE. Pista de biciclişti din Iaşi, spartă de două ori în jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii societăţii Apavital au decis să distrugă pentru a doua oară în acest an aceeaşi porţiune din culoarul bicicliştilor din zona Podu Roş. Intervenţia a fost reluată după ce în luna februarie muncitorii au executat aceleaşi lucrări, care s-au dovedit de proastă calitate, pista prăbuşindu-se la câteva săptămâni.

Unica pistă de biciclişti din Iaşi, construită cu peste 800.000 de lei din bani europeni, pare terenul de joacă al oficialilor ieşeni. După ce a fost spart în nenumărate rânduri şi contestat de iubitorii mersului pe două roţi, culoarul a fost din nou distrus în zona Podu Roş, în dreptul Facultăţii de Construcţii.
Muncitorii societăţii Apavital au decis să intervină pentru a repara un colector de ape uzate, lucrare care a fost executată prost în luna februarie, ceea ce a dus la surparea pistei.

image

„Apavital putea finaliza încă din iarnă lucrarea de la pista de biciclişti, imediat după prabuşirea acesteia în zona Podu Roş, însă nu a reuşit acest lucru din cauza unei magistrale termice, aparţinând CET, amplasată deasupra unui colector al societăţii noastre. Pentru a nu afecta încălzirea populaţiei în perioada sezonului rece, CET a amânat pentru lunile de vară dezafactarea unei porţiuni din respectiva magistrală“, a spus Ioan Savin, reprezentant Apavital.

Ca la Iaşi: pistă pentru biciclişti, doar cu dungi

Muncitorii au scos pavelele pistei, au început săpăturile şi urmează să înlăture conductele CET pentru a interveni la colectorul de apă. Deschiderea şantierului a dus şi la restricţionarea circulaţiei rutiere şi pietonale din zonă.

Bicicliştii fac slalom printre maşini

Astfel, şoferii sunt nevoiţi să circule doar pe o bandă pe strada Dimitrie Mangeron, iar trecerea de pietoni a fost deviată. Şefii regiei de apă nu au veşti bune pentru biciclişti, lucrările vor dura cel puţin două luni din cauza complexităţii intervenţiei, astfel că pista va rămâne nefuncţională cel puţin până la sfârşitul lunii octombrie.

Pista de biciclişti din Iaşi, distrusă în zona Podu Roş

Până atunci, ieşenii care doresc să facă mişcare pe două roţi vor fi nevoiţi să evite şantierul circulând pe stradă, printre maşini, deoarece edilii nu au amenajat un culoar special. „După ce punem în funcţiune colectorul de ape uzate, vom trece la refacere, se va cofra, se va arma, se va turna beton, totul pentru a elimina riscul producerii unei noi prabuşiri. În final, va fi refăcută şi pista de biciclişti“, a mai spus Ioan Savin. 

Vezi cum se sfarmă o lucrare pe bani europeni la Iaşi (FOTOGALERIE)
Construită prin proiectul european Archimedes, pista a fost spartă imediat după inaugurare. Nici n-au apucat bicicliştii ieşeni să se obişnuiască cu noul culoar că o parte din traseu a fost distrus pentru o serie de lucrări la reţeaua de conducte.

Iaşi: „Pista ruşinii“, spartă exact după inaugurare (FOTO)

Atunci, muncitorii de pe şantierul Palas au spart o porţiune de 20 de metri din pistă pentru a lucra la aducţiunile de apă. În timp ce nervii bicicliştilor sunt puşi încontinuu la încercare, şefii din Primărie nu sunt deranjaţi de faptul că o investiţie europeană este distrusă de fiecare dată când furnizorii de utilităţi au lucrări.

„Este o avarie pe care cei de la Apavital trebuie să o rezolve. Oricum, Podu Roş este singura zonă în care avem probleme. Când am construit pista, nu am putut să anticipăm aceste lucrări. Avantajul este că am ales pavelele care pot fi uşor puse la loc“, a spus Cosmin Coman, şeful Direcţiei de Programe şi Servicii pentru Comunitate din cadrul Primăriei Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite