Patru ieşeni cer 900.000 de euro pentru un teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmaşii unui fost deţinut politic cer daune în instanţă pentru nouă hectare de pământ în zona Bucium.

Pe lângă cei 900.000 de euro pentru teren doi fii şi doi nepoţi solicită constatarea calităţii de deţinut politic al lui Constantin Luca şi a caracterului politic al măsurilor administrative luate asupra membrilor familiei. Mai mult, urmaşii ieşeanului născut în 1900 cer şi 15.000 de euro daune morale.

În plângerea adresată magistraţilor Tribunalului Iaşi cei patru urmaşi ai lui Constantin Luca povestesc că în anul 1950 acesta a fost condamnat pentru manifestări duşmănoase la adresa regimului comunist. Pentru că ar fi fost chiabur, membru al Partidului Naţional Liberal şi ar fi ascultat „posturi de radio imperialiste" Luca a muncit 18 luni într-o colonie

Mai citiţi şi:

Milioane de euro despăgubiri pentru torturile comuniste

Iaşi: A îndurat tortura comuniştilor din dragoste pentru un partizan

Iaşi: 14 ani în temniţele comuniste

. „După 18 luni era foarte slab şi a refuzat să povestească ce i s-a întâmplat . După câţiva ani a relatat că a fost torturat fiind bătut la tălpi şi palme cu lanţiul, băgat cu capul în găleata plină cu fecale şi dus la canal la muncă silnică", se precizează în plângerea adresată instanţei.

După ce a fost pus în libertate i-ar fi fost confiscată şi toată averea. Cei patru copii ai lui Constantin Luca spun că au avut şi ei de suferit fiind exmatriculaţi din şcoli.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite