Patron amendat de judecători pentru un accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Alexandru Anghel (42 de ani) a primit 800 de lei amendă penală de la Judecătoria Iaşi pentru că a pus un electromecanic să facă munca unui alpinist utilitar.  După ce a instalat un banner angajatul  a căzut de la şase metri.

Judecătoria Iaşi a decis joi 22 decembrie să amendeze şi firma lui Anghel cu 4.000 de lei. În schimb instanţa a încetat procesul pentru vătămare corporală pentru că părţile s-au împăcat. Sentinţa nu este definitivă.

Potrivit procurorilor, Anghel l-a angajat la SC Rozar SRL pe Constantin Zaharia ca electromecanic. Însă acesta a ajuns să lucreze ca alpinist utilitar deşi nu i s-a făcut examenul medical, nu avea o fişă a postului şi a fost instruit pe probleme de protecţia muncii.Pe 13 noiembrie 2008 Zaharia şi colegii lui au instalat mai multe bannere pe un bloc din Târgu Cucu. După ce şi-a terminat treaba bărbatul a încercat să coboare, dar coarda lui a fost secţionată de tabla unui termosistem  şi a căzut de la 6 metri. Zaharia a suferit fracturi de bazin şi antebraţ drept şi a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Anghel pentru de neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri şi pentru de vătămare corporală din culpă.

Citiţi şi:

Doi avocaţi se iau la trântă cu DNA

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite