Doi avocaţi se iau la trântă cu DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefonul lui Ionel Nechita a fost ascultat timp de două luni
Telefonul lui Ionel Nechita a fost ascultat timp de două luni

Doi apărători din Baroul Iaşi au dat în judecată Direcţia Naţională Anticorupţie după ce  le-au fost interceptate convorbirile telefonice

Ionel Nechita şi Robert Amuntencei au cerut Curţii de Apel Iaşi să oblige procurorii anticorupţie să motiveze de ce i-au interceptat vreme de două luni.


Cei doi apărători din Baroul Iaşi au fost ascultaţi alături de alţi colegi de breaslă şi de un poliţist pentru că ar fi fost suspectaţi că prin intermediul lor trebuiau să ajungă 40.000 de lire sterline şi 10.000 de euro la judecătorul Dan Anton. Procurorii aveau informaţii că în schimbul banilor magistratul urma să pună nişte traficanţi de persoane în libertate.


Cum informaţiile s-au dovedit a fi eronate, procurorii DNA au dispus neînceperea urmăririi penale pentru că faptele nu există. Însă, avocaţii Ionel Nechita şi Robert Amuntencei au făcut plângere împotriva rezoluţiei procurorilor, considerând că în document nu se motivează clar de ce le-au fost ascultate convorbirile.


„Procurorul de caz nu a indicat în actul procedural în concret şi motivat pentru fiecare faptă în parte reţinută în sarcina fiecărei persoane care este temeiul legal ce a fundamentat soluţia de neîncepere a urmăririi penale şi traficul de influenţă“, precizează cei doi avocaţi în plângerea adresată instanţei. Primul termen al procesului va fi pe 10 ianuarie. „Eu nu am vrut să fac această plângere, dar soţia mi-a cerut pentru a vedea cu cine vorbesc“, a precizat avocatul Robert Amuntencei.


Patru membri din barou interceptaţi


Pe de altă parte avocatul Ionel Nechita susţine că nu este normal ca banii statului să fie cheltuiţi aiurea de DNA. „Perioada în care am fost interceptat este foarte mare. Au solicitat interceptarea, iar ulterior au cerut prelungirea mandatului, deşi acest lucru trebuia motivat temeinic. Eu, ca şi contribuabil, m-am revoltat pentru că banii pe care îi dau la bugetul de stat sunt folosiţi aiurea: pentru a folosi două luni tehnicile investigative speciale degeaba“, a precizat avocatul Ionel Nechita.


Procurorii DNA au solicitat Curţii de Apel Iaşi autorizarea de interceptare a convorbirilor avocaţilor Ionel Nechita, Robert Amuntencei, Bogdan Luca şi Dana Anton, fiica judecătorului Dan Anton şi a poliţistului Răzvan Marciuc, judecat în dosarul de corupţie de la Rutieră. Reprezentanţii DNA nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite