PD-L a premiat valorile ieşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premii pentru cei mai reprezentativi dintre ieşeni, momente de reculegere pentru eroii oraşului şi toalete violet. Astfel s-a prezentat duminica aceasta Gala Premiilor PD-L.

În prezenţa miniştrilor Elena Udrea, Teodor Baconschi şi Valerian Vreme organizaţia ieşeană a PD-L i-a premiat pe cei care au adus un aport semnificativ pentru imaginea oraşului. „Sărbătorim o parte dintre valorile care reprezintă această zonă. Misiunea noastră ca oameni politici este să încurajăm valorile din această zonă", a precizat Mihaela Popa, liderul organizaţiei ieşene a partidului.

Ministrul Elena Udrea testează la Iaşi autospecialele SMURD UPDATE (FOTO)

Preşedintele Băsescu este aşteptat la Gala Premiilor PD-L Iaşi

Astfel, premiul pentru Personalitatea culturală a anului a fost adjudecat de soprana Liliana Moşiuc. La categoria Dascăl pentru generaţii câştigătorul a fost Valerica Benţa de la Colegiul Naţional, iar premiul pentru Speranţele ieşene a mers la Andreea Şcoban.

image

Primul moment inedit al serii a fost reprezentat de acordarea premiilor pentru categoria O viaţă pentru Iaşi. Nominalizaţii, Universitatea „Al. I. Cuza", Facultatea de Inginerie Electrică şî actorul Sergiu Tudose au primit fiecare câte un premiu din partea organizatorilor. „Este impresionat să spui că ţi-ai dăruit viaţa unui oraş şi nu oricărui oraş, ci Iaşiului", a declarat Sergiu Tudose.

Carmen Dorobăţ, medicul anului

Premiul pentru cea de-a cincea categorie, Medicul anului, a fost adjudecat de dr. Carmen Dorobăţ. Cvartetul Ad Libitum a primit distincţia Ambasadori ieşeni, iar Managerul anului a fost desemnat Michael Kiener, directorul Continental Automotive Romania.

Universitatea „Petre Andrei" a primit premiul Omeni pentru oameni. „Recunoaşterea publică din seara aceasta este deosebită deoarece este în prezenţa elitei ieşene", a declarat prof. dr. Doru Tompea, rectorul Universităţii.

image

Moment de reculegere pentru eroina de la Iaşi

Ultimele două premii, anume Ştiinţă pentru oameni şi Sportivul anului au fost adjudecate de Adrian Neculau, respectiv de Vlad Ionuţ Stegariu.

image

În cadrul Galei deputatul Marius Spânu a propus un moment de reculegere pentru Sorina Ferari, eroina de la Iaşi care a murit carbonizată joia aceasta într-un local din campusul Tudor Vladimirescu. „Un om de excelenţă căruia trebuie să-i mulţumim pentru gestul făcut. Gesturile de genul acesta trebuie ţinute minte şi sper să devină irepetabile. În acest oraş nu există doar excelenţă în cultură, în educaţie, ştiinţă sau sport, există şi excelenţa inimii", a spus acesta.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite