Ministrul Elena Udrea testează la Iaşi autospecialele SMURD UPDATE (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tipuri de autospeciale SMURD noi ajung astăzi la Iaşi. Acestea vor deservi judeţul în caz de calamităţi şi intervenţii dificile.

Ora 16.00 Fondurile europene sunt singurele şanse pentru modernizarea infrastructurii, indiferent de domeniu. Aceasta este „asigurarea“ pe care a dat-o oficialităţilor ieşene ministrul Elena Udrea. „De aceea la nivelul Ministerului este o prioritate absorbţia de bani europeni pentru proiecte de maximă importanţă pentru comunitate“, a precizat ministrul dezvoltării regionale.

image

Aceasta a înmânat specialiştilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cheile de la noile autospeciale. Până acum în cadrul iniţiativei ministerului au fost realizate achiziţii de echipamente în valoare de 11,9 milioane de euro. Acestea ar fi putut fi realizate mult mai repede dacă nu ar fi trebuit soluţionate contestaţiile depuse la licitaţii.

„Contestarea licitaţiilor este un sport naţional. De aceea întârzie acordarea fondurilor. Vom regândi normele pentru realizarea de achiziţii pentru a facilita implementarea proiectelor“, a adăugat ministrul Elena Udrea.

image

Cele 48 de autospeciale care au fost achiziţionate până acum au fost inspectate de către aceasta. Este vorba despre 6 autospeciale pentru descarcerare grele, 6 echipaje pentru urgenţe. 3 autospeciale pentru cercetare, 21 de maşini mici pentru apă şi spumă şi altele11 mari şi de un centru mobil de comandă şi control.

Ora 14.00 Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării, secretarul de stat şi Mihai Capră, şi preşedinţii consiliilor judeţene din Moldova participă astăzi la recepţia a patru autospeciale achiziţionate prin proiectul SMURD Regional. Oficialii vor înmâna cheile maşinilor către autorităţile judeţene, după care vor participa la o demonstraţie pe esplanada Palatului Culturii. Autospecialele vor interveni pentru descarcerări grele şi în caz de calamităţi.

Valoarea totală a proiectului prin care au fost achiziţionate aceste şiaceste autospeciale este de 47,6 milioane de lei. Scopul iniţiativei este de a îmbunătăţi capacitatea de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Est prin reducerea timpului de intervenţie.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite