O percheziţie la Iaşi în cazul terorismului cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii de la Crimă Organizată au percheziţionat, marţi dimineaţă, locuinţa unui ieşean suspectat că face parte din gruparea Anonymous. Acesta împreună cu alte 13 persoane ar fi atacat site-uri şi servere vulnerabile ale unor instituţii.

Hackerul ieşean este suspectat că  împreună cu alte 13 persoane ar fi accesat ilegal sisteme informatice, ar fi sustras de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii şi le-ar fi publicat în mediul on-line. Tânărul de 22 de ani a fost ridicat, marţi dimineaţă, de anchetatori de la locuinţa sa din Iaşi. „Membrii grupării au procedat la lansarea de atacuri informatice asupra unui număr de 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă", se precizează într-un comunicat DIICOT.

Anonymous România ar fi spart site-ul DIICOT. Reprezentanţii Direcţiei spun că informaţia este falsă

Tânăr din Alba Iulia, membru în guparea Anonymous România, reţinut de procurorii DIICOT

Potrivit anchetatorilor, reţeaua ar fi fost coordonată de Gabriel Bălăneasa (24 de ani) din Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman". 12 persoane din Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa  şi Târgu Mureş vor fi audiate, marţi, la sediul DIICOT Bucureşti.  Citiţi aici mai multe detalii descpre acest caz.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite