Noii „stăpâni“ de la CET Iaşi se lasă aşteptaţi la treabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CET poate arde la preţuri mari cele 20.000 de tone de cărbune
CET poate arde la preţuri mari cele 20.000 de tone de cărbune

Compania franceză Dalkia, care va presta în această iarnă serviciile de termoficare în Iaşi, abia se ocupă cu încheierea contractelor cu furnizorii, deşi a anunţat că va prelua activitatea CET în cursul zilei de astăzi.

Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat

Noii manageri CET au încheiat ieri contractul cu furnizorii de gaz, însă încă negociază pentru a cumpăra cărbune la preţuri avantajoase. În acest timp, ieşenii abonaţi la sistemul centralizat vor primi căldură de la CET până când Primăria va obţine de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei licenţa pentru furnizarea energiei electrice.

„Încercăm să realizăm o continuitate între activitatea CET şi Dalkia. Se ocupă şi de transferul de personal, peste 600 de oameni au trecut până acum de la CET la Dalkia", a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

În acest timp, conducerea Forumului Asociaţiilor Publice pentru Transparenţă în Administraţie (FAPTA) a anunţat că va da în judecată CET-ul şi Primăria Iaşi pentru că au încălcat legea în prestarea serviciilor de utiltate publică. Reprezentaţii ONG-ului susţin că şefii CET umflă în fiecare lună facturile la încălzire cu 30%. „Suntem în faţa unui abuz grosolan. CET nu respectă diagrama de reglaj, fişa tehnică a contoarelor din subsolul blocurilor pentru a monitoriza consumul", a spus Dumitru Bucur, preşedintele Grupului Asociaţiilor de Proprietari.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite