Multiplă olimpică naţională la engleză, premiată la Iaşi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Maria Marin, elevă în clasa a X-a la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci" din Oneşti, a obţinut cea mai mare medie la Olimpiada Naţională de Engleză din acest an: 9,97.

Olimpica a intrat astăzi în posesia diplomei în cadrul festivităţii de premiere care s-a desfăşurat la Colegiul Naţional din Iaşi. Eleva susţine că a învăţat limba enegleză încă de la grădiniţă şi că visul ei este să studieze la o universitate din Anglia sau din Statele Unite ale Americii.

Bianca s-a pregătit pentru competiţia care s-a desfăşurat în perioada 31 ianuarie-4 februarie încă de la începerea anului şcolar. „A fost multă muncă şi oboseală în spatele acestui concurs, dar bucuria de a mă situa pe cea mai înaltă treaptă a podiumului alungă toate", spune Bianca.

Citeşte şi:

Ieşenii care duc România la Olimpiada de Ştiinţe a Europei

Eleva face săptămânal pregătire în particular la limba engleză, iar în ultimii doi ani a urmat cursuri de vară la Universitatea Oxford. Performanţa de la Olimpiada Naţională de Limba Engleză de anul acesta nu este singura din palmaresul tinerei. „Din clasa a V-a am participat la Olimpiada de Limbă, Literatură şi Cultură Românească unde am obţinut de fiecare dată premiul I. Din clasa a VII-a am obţinut premiul I şi la etapa internaţională a acestei olimpiade", enumeră Bianca diplomele pe care le-a obţinut la competiţii.

VEZI CE SPUNE OLIMPICA DESPRE REZULTATUL OBŢINUT

Vrea să devină avocat sau medic, dar dorinţa cea mai mare este să studieze la o universitate din străinătate. „Visul meu este să plec la o universitate de prestigiu din Anglia sau Statele Unite. Nu ştiu dacă mă voi întoarce în ţară pentru a profesa", încheie olimpica.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite