Iaşi: Modernizarea bazei Ciric, blocată pe termen nelimitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul proiect european demarat de Primăria Iaşi s-a blocat înainte de a începe. Şedinţa organizată astăzi de conducerea Prefecturii cu toţi factorii implicaţi a fost una cu scântei. Şefii din Primărie i-au învinuit pe reprezentanţii Ministerului Mediului că blochează voit proiectul şi i-a ameninţat cu procese.

Iaşi: Proiectul de modernizare a bazei Ciric stă într-o semnătură

Autorităţile ieşene dau socoteală pentru blocarea lucrărilor de modernizare a Ciricului

Întâlnire cu certuri şi ameninţări dintre reprezentanţi de la Primărie, Prefectură, Garda de Mediu, Agenţia de Protecţie a Mediului, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Suceava, Direcţia Silvică şi firmele de consultanţă din proiectul Ciricului.

Lucrările de modernizare a bazei Ciric în valoare de 12 milioane de euro s-au blocat deoarece Primăria nu a obţinut toate avizele de la ITRSV pentru defrişarea pădurii de 6 hectare de la Ciric. În timp ce primarul Gheorghe Nichita dă vina pe ITRSV pentru blocarea proiectului, inspectorii silvici spun că documentaţia municipalitării este incompletă şi eronată chiar.

„Noi am cerut celor două agenţii să ne spună tot ce ne mai trebuie la dosar. Dacă nu ne dă avizul, cerem de la Ministerul Mediului să trimită nişte inspectori la Iaşi să verifice şi ei proiectul. Apoi vom da în judecată ITRSV pentru că nu este normal să blocheze un proiect european un inspector care ori nu ştie ce face, ori se face că nu ştie", a spus Nichita.

„Sunt nişte probleme de ordin tehnic. Când sunt gata toate documentele Primăriei şi se remediază unele probleme, dăm drumul la avize. Cei de la Primăria au spus că sunt Gică contra şi stau împotriva proiectului, dar sunt dezinformaţi“, a spus Radu Sbîrnea, inspector şef adjunct al ITRSV Suceava.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite