Ministrul Liviu Pop încearcă să redefinească, subtil, conceptul de masterat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Liviu Pop în timpul şedinţei de la Iaşi
Ministrul Liviu Pop în timpul şedinţei de la Iaşi

Aflat în vizită de lucru la Iaşi, ministrul delegat pentru dialog social a repus pe tapet chestiunea bursei pe care preşedintele suspendat Traian Băsescu a obţinut-o în 1995 în Norvegia.

Fostul ministru al educaţiei a cerut într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi astăzi, 13 iulie, ca preşedintele suspendat Traian Băsescu să răspundă la trei întrebări pe care i le-a adresat recent.

Toate fac referire la bursa de studii obţinută de către Traian Băsescu, în 1995, la Academia Maritimă din Norvegia.

"Domnul preşedinte Băsescu să le explice românilor dacă în anul 1995 a fost trei luni la Academia Maritimă din Norvegia sau în Parlamentul României, pentru că atunci era parlamentar şi făcea cursuri la zi. Să le explice românilor cine a subvenţionat acea bursă şi ce certificat a obţinut în urma acestui tip de bursă. Să ne explice dacă o parte din flotă a fost împărţită pe acolo, în Norvegia, că sunt prea multe coincidenţe, în condiţiile în care în 1991-1992 dânsul era la Ministerul Transporturilor şi noi cu Norvegia eram parteneri", a afirmat ministrul Liviu Marian Pop, citat de Mediafax.

Liviu Pop a cerut la începutul lunii iulie să fie verificate studiile susţine în Norvegia de preşedintele Traian Băsescu, dând de înţeles că şi şeful statului ar fi plagiat.

În prima parte a declaraţiei făcute astăzi la Iaşi, ministrul Pop admite că studiile lui Băsescu în Norvegia au durat trei luni, perioadă care poate fi încadrată, cel mult, unui curs de specializare.

Ulterior, subalternul primului-ministru Victor Ponta insistă să se refere la perioada de trei luni, în mod repetat, ca la un „master".

"O să-l întrebaţi şi pe Traian Băsescu dacă atunci când a făcut masterul în Norvegia şi era şi deputat în România a fost prezent la acest master şi dacă nu a plagiat cumva lucrarea de master", a cerut Pop jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă.

Traian Băsescu a declarat în contextul invocat de Pop că n-a făcut niciodată cursuri de masterat şi că nu este "nici doctor, nici dottore", iar informaţia potrivit căreia în CV-ul său ar fi un masterat este "o minciună".

Citeşte şi:

EXCLUSIV Încă un masterat inventat în biografia lui Victor Ponta

Citeşte cum prim-ministrul României şi-a mai inventat un masterat! Reprezentanţii Oxford infirmă că Victor Ponta ar fi fost masterand al universităţii!

Scrisoare de protest trimisă tuturor şefilor de guverne din UE: „Gestul domnului Ponta reprezintă o pată rușinoasă pe obrazul României“

Societatea Timişoara îi cere demisia lui Nicolae Manolescu, după ce acesta a cenzurat un articol despre plagiat: "E ca pe vremea lui Ceauşescu"

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite