Tatăl medicului în comă alcoolică: „Duduie, fii serioasă. Lasă-mă în pace!“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Fătu a fost dus şi la Unitatea de Primire Urgenţe din Copou
Ion Fătu a fost dus şi la Unitatea de Primire Urgenţe din Copou

Doctorul Ion Fătu, care a fost prins la începutul săptămânii beat la volan de trei ori în 19 ore, este internat la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgenţe din Iaşi.

Ora 18.00 Medicul Fătu a avut un proces cu Spitalul „Cuza Vodă" întrucât anul trecut, în luna iulie, a fost concediat din motive disciplinare. A dat instituţia în judecată cerând reangajarea pe postul deţinut, plata tuturor drepturilor băneşti care i-ar fi revenit dacă ar fi lucrat în spital şi 1.000 de lei cheltuieli de judecată. În luna noiembrie spitalul a pierdut procesul, aşa că Ion fătu şi-a primit postul. 

Ora 14.15 Medicul Ion Fătu este în continuare în stare gravă. „Pacientul este şi acum la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţe. Starea sa rămâne una foarte gravă, deşi acum respiră fără ajutorul aparatelor", a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru, cel care i-a acordat timp de trei ore îngrijiri medicale de urgenţă lui Ion Fătu.

Ora 12.00 Problemele cu alcoolul ale lui Ion Fătu ar putea duce la excluderea acestuia de la catedra Universităţii de Medicină. Comisia de Etică ii analizează de ieri cazul, iar concluziile vor fi trimise către Senatul universităţii.

Tatăl profesorului, iritat de subiect, refuză să discute despre problemele acestuia cu alcoolul, dar îi ia apărarea şi spune că nu poate fi deocamdată sancţionat. „Fiul meu nu poate fi concediat. Este bolnav şi a depus deja o cerere de concediu medical", a declarat doctorul Constantin fătu senior.

Întrebat de boala fiului şi de faptul ca a ajuns la spital în comă alcoolică, acesta s-a enervat. „Duduie, fii seriosă. Lasă-mă în pace!" a fost singurul său comentariu.

Ora 10.40 Fiul profesorului pensionat Constantin Fătu este internat acum la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţe „Sf. Ioan" din Copou. Acesta a ajuns aseară în comă de gradul II şi a avut nevoie de aparate pentru a-i fi menţinute funcţiile vitale. Avea o alcoolemie de peste 4 la mie.

„L-am resuscitat cardio-respirator. Acum şi-a mai revenit, dar pronosticul este rezervat. Pacientul rămâne sub supraveghere", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe.

Ora 10.00 Constantin Fătu junior a fost luat aseară, la ora 22.33, de ambulanţă de pe o străduţă din apropierea Filarmonicii. Acesta era inconştient.

Ora 8.00 Medicul ginecolog Ion Constantin Fătu a fost adus în comă la Spitalul „Sf. Ioan“ miercuri seară, în jurul orei 22.30 după ce consumase băuturi alcoolice.

Citeşte şi:
Prins de trei ori beat la volan într-o singură zi

Medicul ginecolog Ion Fătu riscă să fie exclus din UMF

„A beneficiat la UPU de măsuri de resuscitare volemică şi respiratorie şi a fost supus la mai multe examene toxicologice. Pacientul a fost evaluat imagistic şi biologic şi a fost internat la ATI-Toxicologie. Starea clinică este în curs de ameliorare“, a afirmat Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe.

Medicul ieşean a mai ajuns la începutul săptămânii la Urgenţe din cauza băuturii. Bărbatul a fost prins de trei ori băut la volan în cursul zilei de luni de poliţişti şi i s-a întocmit două dosare penale. Ion Fătu a provocat atunci un accident auto şi a condus deşi rămăsese fără permis.

Efectele excesului de alcool asupra organismului

2 la mie - confuzie şi necoordonarea mişcărilor

4 la mie - comă alcoolică

4-5 la mie - se înregistrează decesul

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite