Iaşi: Prins de trei ori beat la volan într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Fătu a fost dus şi la Unitatea de Primire Urgenţe din Copou
Ion Fătu a fost dus şi la Unitatea de Primire Urgenţe din Copou

Un medic ginecolog ieşean a fost prins de trei ori beat la volan în interval de 19 ore. Ion Fătu (43 de ani), şef de lucrări la Disciplina de Obstetrică-Ginecologie de la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa", a fost reţinut prima dată duminică seară, la ora 21.00, după ce avariase un autoturism în parcarea din faţa Casei Sindicatelor.

Poliţiştii l-au găsit cu o alcoolemie de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, l-au luat la secţie şi i-au făcut dosar penal. După ce a fost eliberat, medicul s-a urcat din nou la volan, dar a fost oprit de o altă patrulă a Poliţiei ieri dimineaţă, la ora 0.30. De această dată alcoolemia i-a fost stabilită la 1,42 mg/l şi i-a fost întocmit un nou dosar penal, „pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu permisul reţinut".

Cu toate acestea, Ion Fătu s-a urcat din nou la volan şi a provocat un al doilea accident  în jurul orei 16.00, lovind uşor din spate un autoturism Logan, pe o stradă din centrul Iaşiului. În urma testării cu aparatul, medicul a fost „diagnosticat" cu 1,54 mg/l alcool în sânge şi s-a ales cu un al treilea dosar penal.

„Şoferul autoturismului Ford nu a adaptat viteza şi a lovit o maşină care circula regulamentar. La control a prezentat o dovadă emisă pe 28 martie, la ora 21.00, fără drept de circulaţie. Şoferul era în stare de ebrietate şi i s-a întocmit un dosar penal", subinspector Mihai Şoric, Poliţia Rutieră Iaşi. În ciuda declaraţiilor poliţiştilor, medicul neagă că s-ar fi atins de băutură. „Nu am consumat alcool. Politiştii m-au adus la secţie pentru că am avut un accident", a declarat Ion Fătu în faţa secţiei de Poliţie.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite