Maşină de lux furată din Rusia, găsită de poliţiştii de frontieră ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoturismul, un VW Passat, era condus de un cetăţean din Republica Moldova. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru complicitate la furt.

Octavian A. (36 de ani), cetăţean moldovean, a încercat să intre în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, Iaşi. Bărbatul conducea un VW Passar albastru, înmatriculat în Republica Moldova.

Citeşte şi: Iaşi: Autoturisme cu acte false la Sculeni

În urma verificărilor de rutină în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figura ca fiind furată din Rusia, încă din anul 2005. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că achiziţionase maşina în luna aprilie, cotra sumei de 3.750 de euro.

„Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul figura ca fiind declarat furat. Politiştii de frontieră au întocmit celui în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în vederea luării măsurilor legale", a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Maşina, în valoare de 6.525 de euro a fost indisponibilizată la sediul Punctului de Trecere a Frontierei  Sculeni, până la finalizarea cercetărilor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite