Iaşi: Autoturisme cu acte false la Sculeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale după ce actele pe care le-au prezentat poliţiştilor de frontieră ar fi picat testul autenticităţii.

Citeşte şi: Iaşi: Maşină burduşită cu ţigări, descoperită la Sculeni

Potrivit oamenilor legii, unul dintre cei doi, Constantin U. (40 de ani) conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie. La control, acesta ar fi prezentat pentru maşină o asigurare tip „Carte Verde" şi certificatul de inspecţie tehnică, emise în Marea Britanie.

Poliţiştii de frontieră de la Sculeni au constatat însă că atât asigurarea, cât şi stikerul aplicat pe reversul certificatului de înmatriculare nu ar fi îndeplinit condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice.

Bărbatul le-ar fi spus că pe 31 mai 2011 a achiziţionat maşinade la o persoană din Arad, pentru care a plătit 1.300 de euro. Acesta ar mai fi spus că nu ştia de faptul că documentele respective nu ar fi autentice.

În aceeaşi situaţie s-a aflat şi tânărul Teodor R. (23 de ani), care conducea un autoturism Volvo, înmatriculat tot în Marea Britanie. Tânărul, spun oamenii legii, a prezentat la control certificatul de înmatriculare şi de inspecţie tehnică emise în Marea Britanie.

„Poliţiştii de frontieră au întocmit celor în cauză lucrări penale sub aspectul săvârşitii infracţiunii de uz de fals, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe langa Judecatoria Iaşi, în vederea luării măsurilor legale"
, a precizat Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite