Martorii din „Dosarul Rutiera” pot ajunge în boxa acuzaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii poliţiştilor judecaţi pentru fapte de corupţie au susţinut la termenul de astăzi că din rechizitoriu reiese că o parte dintre martorii din dosar sunt şi instigatori. Apărătorii au cerut procurorilor să precizeze ce calitate au până la urmă persoanele care ar fi insistat pe lângă agenţii de la Rutieră să sune unii colegi ca să scape de sancţiuni.

„În rechizitoriu procurorul reţine că aceste persoane au intervenit pe lângă inculpaţii din prezenta cauză, ca aceştia la rândul lor să nu dispună măsuri contravenţionale, să favorizeze anumite persoane. Cu toate că reţine că aceste persoane au calitate de instigatori, la sfârşitul rechizitoriului le atribuie calitatea de martori. Noi practic dorim ca procurorul de caz să clarifice această situaţie, iar dacă procurorul admite că aceste persoane sunt doar martori înseamnă că ei doar au asistat la săvârşirea unor infracţiuni, deci ei nu ar fi avut cum să interevină pe lângă clienţii mei ca aceştia să săvârşească fapte prevăzute de legea penală", a declarat avocata Sandra Grădinaru, care reprezintă trei avocaţi din dosarul Rutiera.

Citiţi şi:

Dosarul „Rutiera" rămâne la Iaşi

Iaşi: Audieri-maraton în dosarul poliţiştilor din Lotul Rutiera (UPDATE)

Până la termenul următor procurorul de şedinţă trebuie să precizeze dacă unele persoane care apar în rechizitoriu au calitate de martori sau de instigatori. În cazul în care se confirmă unii martori sunt de fapt instigatori s-ar putea extinde procesul penal.

La termenul de astăzi al dosarului a fost audiat şi agentul Marius Martin. Acesta a susţinut că este nevinovat şi că nu a intervenit pe lângă colegii lui pentru a-şi  scăpa unele cunoştiinţe de sancţiuni. Acesta a precizat că i-au fost ascultate şase telefoane şi că nu sunt probe din care să reiasă intervenţiile sale  „Nu mă consider vinovat.Chiar dacă mi-ar fi solicitat cineva nu aş fi intervenit. Ştiu că este nelegal şi nedeontologic. Nu am intervenit nici pentru naşul meu", a declarat Martin în faţa judecătorilor. Tribunalul Iaşi a dat un nou termen pe 19 mai.

Citiţi şi:

Iaşi: Alba-neagra cu dosarul agenţilor de la Rutieră

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite