Protestul mămicilor din Iaşi, programat pentru marţi (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul mămicilor a fost programat pentru marţi, la ora 14.00, în faţa Prefecturii. Iniţial, acesta a fost anunţat pentru astăzi de la ora 12.00.

Ora 12.30: Mămicile din Iaşi au primit autorizaţia pentru protest de la Primărie pentru ziua de marţi, ora 14.00. În prezent, mai multe mămici cu bebeluşii în cărucioare se plimbă pe străzile Iaşului şi împart fluturaşe prin care anunţă că protestul a fost reprogramat.

„Aşteptăm cît mai multe mămici, dar şi tătici sau bunici care să ne susţină în demersul nostru. Nu e normal ca după ce am cotizat 8 ani la stat să se taie indemnizaţia şi alocaţia pentru copil.

Nu mi se pare firesc ca aleşii noştri să ne uniformizeze indemnizaţiile. Astfel de decizii se iau în ţările comuniste“
, a spus Zâna Cristea, 32 de ani, economist.

Peste 200 de mămici se vor întâlni, luni, la ora 12.00, la Prefectura Iaşi pentru a critica decizia guvernanţilor de a reduce indemnizaţia pentru copii de la 85% din salariu, cât este în prezent, la 600 de lei. Ieşencele îşi vor aduce şi micuţii cu ele.

Acţiunea de protest are loc luni la nivel naţional.

La Bucureşti, mamele protestează în faţa sediului Ministerului Muncii, cu bebeluşi în cărucioare, pamperşi şi banderole negre în semn de doliu pentru "înmormântarea" pe care o pregătest guvernanţii prin intenţia de a diminua indemnizaţia de creştere a copilului.

Vom reveni cu amănunte.

Citeşte şi:

Centre pentru mamele sărmane din Iaşi

Bucureşti: Mamele îşi cer drepturile în stradă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite