Centre pentru mamele sărmane din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamele sunt încurajate să petreacă mai mult timp alături de copii
Mamele sunt încurajate să petreacă mai mult timp alături de copii

Direcţia de Asistenţă Comunitară şi Fundaţia „Hecuba“ au lansat un proiect prin care aceste mame vor primi consiliere profesională şi susţinere financiară.     

Mamele sărace, nevoite să-şi crească singure copiii vor primi ajutor specializat. „Prin proiectul pe care îl lansăm, «Servicii de consiliere psiho-vocaţională şi orientare profesională pentru mame aflate la risc social din municipiul Iaşi», oferim sprijin pentru 150 de mame“, a explicat Ionel Calapod, şeful Direcţiei de Asistenţă Comunitară.

Acesta a menţionat că prin proiect se asigură cazare pentru mamă şi copil, dacă aceştia nu au casă sau au decis să plece din cămin din cauza violenţelor, sprijin pentru continuarea şcolii în cazul copiilor. Mamele sunt şi ele ajutate să obţină o calificare. 

Proiect de 1,7 milioane de lei

În centrele din Copou, de pe străzile Codrescu şi Sărărie, sunt găzduite mame fără locuinţă, cele care nu au slujbă şi nu beneficiază de sprijinul familiei, dar şi cele care sunt victime ale violenţei domestice. Acestea sunt ajutate de psihologi să treacă peste traume şi sunt sfătuite cum să-şi determine copiii să nu renunţe la şcoală. În cadrul centrelor pentru mame şi copii, femeile primesc asistenţă şi consiliere juridică pentru a-şi obţine drepturile.

„Femeile aflate în dificultate sunt direcţionate la noi de către Direcţia de Asistenţă Comunitară, dar află de centrele noastre şi unele de la altele“, a spus Florina Ciocoiu, manager în cadrul Fundaţiei „Hecuba“.

În centre primesc sprijin femeile care au domiciliul în Iaşi, cu copii de la nouă luni la 18 ani. Proiectul are asigurată finanţare europeană, iar valoarea acestuia este de 1,7 milioane de lei, din care 36.000 de lei reprezintă contribuţia Direcţiei de Asistenţă Comunitară, de la bugetul local. În cadrul proiectului vor fi pregătiţi şi 20 de voluntari, studenţi ai Facultăţilor de Sociologie şi Asistenţă Socială.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite