Lucrările pe râul Bahlui între Tudor Vladimiresc şi Podu Roş, amânate pentru lunile de vară (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au anunţat iniţial că vor începe lucrările de amenajare a râului Bahlui, între Tudor Vladimirescu şi Podu Roş, pentru luna mai, constructorii au amânat investiţia pentru lunile de vară, atunci când debitul Bahluiului va fi mai mic.

Iaşi: Râul Bahlui intră în şantier. Edilii au dat startul lucrărilor de amenajare (GALERIE FOTO)

Muncitorii firmei Dimar au început în luna martie lucrările pentru decolmatarea şi reprofilarea albiei râului Bahlui, în sectorul dintre Pod Tudor Vladimirescu şi pod Metalurgie, după care s-au mutat în aval.

image

„Acum lucrăm în aval de podul Sf. Ioan, mai jos cu 624 de metri. Facem reprofilarea albiei şi decolmatare şi am început să prelucrăm gabioanele", a spus inginerul Florin Lipan, inginer în cadrul firmei Dimar.

image

Muncitorii nu au început încă lucrările la Bahlui din sectorul Pod Tudor Vladimirescu-Podu Roş din cauza ploilor din ultima perioadă şi a debitului mult prea ridicat al Bahluiului.

Iaşi: Comori ascunse în mâlul Bahluiului (VIDEO)

„Suntem în grafic cu execuţia. Trebuie să avem un debit de 2,5 metri cubi pe secundă pentru a trece la sectorul după Tudor. În luna mai, vom trece la montarea gabioanelor între Metalurgie şi Tudor, după care în paralel vom începe înspre Podu Roş", a mai spus inginerul Lipan.

Din Tudor Vladimirescu până în Podul de Piatră, executantul lucrării va seca Bahluiul prin devierea apei cu ajutorul unor conducte. Ulterior, fundul răului va fi betonat pe o lungime de 2,5 kilometri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite