Şefii de la Medicină cercetaţi pentru corupţie dau din nou ochii cu procurorii DNA. Prorectorul Pieptu: „Am venit să mă plimb!“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi
Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi

Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi, spune că atât el, cât şi ceilalţi 18 membri cercetaţi în dosarul fraudei cu fonduri europene de la instituţia de învăţământ superior sunt aşteptaţă astăzi la sediul Direcţia Naţionale Anticorupţie.

Ora 12.45 În urmă cu puţin timp, rectorul Vasile Astărăstoae a părăsit sediul DNA. Acesta nu a dat niciun fel de declaraţie legată audierile procurorilor.

Ora 12.25 La sediul DNA a ajuns în urmă cu câteva clipe şi Vasile Astărăstoae. Acesta a spus că va face declaraţii după ce iese de la audieri. De la DNA au plecat directorul administrativ Daniela Druguş şi avocata acesteia. Nu au dat declaraţii preseii.

Ora 12.10: La ieşirea de la audieri, avocata lui Corvin Pughin a spus că a adus mai multe dosare care vor fi analizate timp de o săptămână. „Am adus o serie de dovezi şi vor fi studiate până săptămâna viitoare“, spune avocata Angelica Enache. Acesta a stat la audieri timp de 40 de minute.

În prezent este audiată Daniela Druguş, directorul economic al UMF.

La ora 12.30 este aşteptat la audieri rectorul Vasile Astărăstoae.

Ora 11.00: La DNA au ajuns şi patronii firmelor care au implementat platforma de e-learning. Corvin Pughin de la Maguay Impex SRL şi Laurian Tănăsescu de la Euro Management SRL discută cu procurorii anticorupţie.

Ora 10.10 Prorectorul Dragoş Pieptu a ajuns la ora 09.30 la sediul DNA şi a stat o jumătate de oră la audieri. Acesta a făcut o scurtă declaraţie ironică. „Am venit să mă plimb!“, a spus prorectorul Dragoş Pieptu.

Limbaj de mahala al prorectorului învinuit în scandalul de la UMF Iaşi: „Se spune că mă-sa îi cu...ă, iar tac-su îi laba...u“

Rectorul Vasile Astărăstoae este aşteptat să apară la audieri.

Ora 7. 55: Rectorul UMF Vasile Astărăstoae şi celelalte persoane cercetate pentru că ar fi trucat o licitaţie cu fonduri europene în valoare de 6.418.136 de lei, din care 5.393.390 de lei reprezentând cheltuieli nerambursabile dau din nou ochii cu procurorii DNA.

Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicată UPDATE

UPDATE Rectorul UMF Iaşi cercetat pentru o licitaţie trucată se lasă aşteptat de procurorii DNA

Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, implicat în scandalul de corupţie de la Medicină, aplaudat de sute de persoane la Seara Valorilor

„Am fost înştiinţat că trebuie să fiu la DNA şi eu şi toată lumea cercetată în dosar. Nu ştiu despre ce este vorba, vă pot spune doar că mă voi duce, nu am de ce să nu mă duc. Am să văd despre ce este vorba", spune rectorul Vasile Astărăstoae.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite