Teste pentru ieşeni: lupă pentru orarele autobuzelor afişate pe LCD-uri în staţiile RATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Primăria Iaşi au inaugurat astăzi un sistem de informare a călătorilor în timp real asupra traseelor mijloacelor de tranport în comun, a orarelor sau a întârzierilor. Informaţiile afişate pe LCD-urile din staţii sunt aproape insesizabile.

Pe lângă cele 50 de monitoare instalate în autobuzele şi tramvaiele din Iaşi, şefii Regiei Autonome de Transport Public vor monta şi zece LCD-uri în staţiile de pe traseele 28 şi 41. Display-urile vor afişa timpul rămas până la următoarele mijloace de transport, informaţie care apare cu caractere minuscule, în colţul ecranului. Cea mai mare parte a monitorului este ocupată de spoturi publicitare, informaţii utile şi proiectele Primăriei.

Două LCD-uri asemănătoare vor fi montate şi în Piaţa Unirii şi Târgu Cucu.

Mersul mijloacelor de transport în comun din Iaşi, urmărit în staţii pe LCD-uri

Ieşenii care folosesc mijloacele de transport în comun vor primi de astăzi informaţii mult mai rapid cu privire la mersul autobuzelor. Edilii oraşului vor afişa pe LCD-uri instalate deja în 50 mijloace de transport în comun informaţii precum staţia curentă şi următoarele trei staţii, rutele, timpul rămas până la sosirea acestora. Ieşenii vor primi informaţii precum investiţiile, tarife, program, modificările de traseu, dar şi ştiri, meteo şi obiectivele turistice din Iaşi.

Revoluţie în transportul public din Iaşi: automate de bilete şi călătorii plătite prin SMS FOTOGALERIE

„Sistemul de informare în timp real al călătorilor este realizat prin integrarea unor măsuri din proiectul Archimedes, respectiv sistemul de management al traficului - GPS, sistemul de supraveghere video, staţiile de transport public", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite