Judecătorii fug de dosarul procurorului acuzat de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Curţii de Apel Iaşi care trebuia să judece dosarul procurorului Radu Moisescu s-a abţinut la termenul de ieri al procesului. Moisescu a fost acuzat de DNA de trafic de influenţă.

Judecătoarea a decis să se abţină pentru că a fost colegă de facultate cu Radu Moisescu. La termenul de ieri al procesului procurorul de şedinţă a depus la dosar o adresă prin care arată că DNA a cerut magistraţilor Curţii Supreme suspendarea judecăţii dosarului la Iaşi până ce se judecă strămutarea cauzei.

Asttfel, Curtea de Apel Iaşi a amânat dosarul. Direcţia Naţională Anticorupţie Iaşi i-a acuzat pe Radu Moisescu şi avocatul Alexandru Bernic că pe 10 februarie 2010 ar fi primit 1.000 de euro de la Gheorghe Catargiu.

Citiţi şi:

Iaşi: Procuror vizat de trafic de influenţă

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei trei în luna august. Alături de ei au fost acuzaţi Constantin Năstase, amic cu Bernic şi care ar fi întocmit un contract de asistenţă juridică antedatat în care se preciza că îl reprezintă pe Catargiu, şi pe Alin Curcă. Acesta din urmă ar fi mediat discuţiile dintre Catargiu şi avocatul Bernic. 

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iaşi, dar între timp procurorii DNA au cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă din Moldova.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite