Judecaţi pentru aproximativ un kilogram de haşiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au fost acuzaţi de procurorii DIICOT că ar fi achiziţionat din Italia 1.240,8 grame de rezină de canabis cu intenţia de a o comercializa pe raza municipiului Iaşi.

Potrivit actului de trimitere în judecată, Ovidiu I.(32 de ani) şi Gabriel P. (30 de ani) s-ar face vinovaţi de infracţiunea de trafic de droguri de risc. Anchetatorii susţin că în iulie 2009, cei doi, împreună cu Octavian I., fratele lui Ovidiu, ar fi decis să achiziţioneze din Italia un kilogram de rezină de canabis, urmând ca drogurile să fie comercializate în Iaşi.

„Suma pe care ar fi obţinut-o ar fi fost de 100.000 de lei", susţin anchetatorii. Ovidiu I., mai arată oamenii legii, ar fi luat legătura cu fratele său care s-ar fi aflat în Italia, şi ar fi stabilit cu acesta să facă rost de drogurile respective. Acesta din urmă, mai spun oamenii legii, ar fi cumpărat haşişul, ulterior luându-se legătura cu un bărbat care efectua transporturi de persoane şi colete.

Acestuia i s-ar fi predat mai multe colete pentru a le aduce în ţară, printre care şi pachetul ce conţinea circa un kilogram de haşiş. Pachetele, mai arată anchetatorii, urmau să ajungă la Ionuţ M. Pe 3 august, acesta din urmă s-ar fi întâlnit cu bărbatul care efectua transporturi, şi ar fi preluat pachetele. Apoi, ar fi plecat spre Păcurari, pentru a preda marfa. Potrivit anchetatorilor, marfa nu a mai ajuns la ceilalţi doi, Ionu' M. fiind surprins de oamenii legii. 

La finalul anchetei, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Ionuţ M. pentru că „nu s-a putut stabili fără nicio putinţă de dubiu" că acesta ştia că în geanta respectivă se află droguri.

Citeşte şi: Doi traficanţi de droguri arestaţi la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite