Invazie de căpuşe la Iaşi. Zilnic, un pacient ajunge la spital muşcat de insectele parazit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că în fiecare zi au de tratat câte un ieşean care se prezintă la spital după ce a fost muşcat de căpuşe. Cea mai gravă afecţiune cauzată de insectele parazit este Boala Lyme, care netratată duce la deces.

Avalanşa de ieşeni care ajung la spital muşcaţi de căpuşe a început odată cu venirea sezonului cald.

Astfel, în fiecare zi, un ieşean solicită îngrijirea medicilor după ce au fost muşcaţi de insecetle parazit în timp ce se aflau în natură, mediul propice pentru căpuşe fiind cel plin de verdeaţă, cu iarbă înaltă şi cu o temperatură între 7 şi 25 de grade Celsius.

Medicii recomandă să se evite deplasările în zone cu tufişuri sau pe sub arbori şi să evite îmbrăcămintea sumară. O atenţie deosebită trebuie avută în ceea ce priveşte locurile de joacă ale copiilor.

Invazie de căpuşe la Iaşi! Două persoane ajung zilnic la spital muşcate de insectele parazit

Iaşi: Căpuşa din chiloţi i-a stricat ziua de muncă

Cea mai gravă afecţiune cauzată de căpuşe este Boala Lyme, supranumită şi „boala cu 1.000 de feţe" pentru că afectează întregul organism şi simptomele ei mimează caracteristicile altor boli, care netratată duce la deces.

Iaşi: La spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Iaşi: Au venit la spital cu o căpuşă şi un păianjen

„Printre simptomele bolii Lyme se numără petele care se mută pe corp, transpiraţii puternice, febră, dureri muscular şi de cap, crearea unei pete roşii la locul muşcăturii de căpuşă, stare de slăbiciune, oboseală, tulburări de somn şi de vedere, dureri articulare, cardiac şi neruologice, amorţeli ale membrelor, furnicături", spune doctorul Tudor Ciuhodaru, medic de urgenţă la secţia Copou a Spitalului „Sfântul Spiridon" din Iaşi.

În cazul în care deveniţi victim căpuşelor, medicii sfătuiesc să scoateţi imediat căpuşa cu o pensetă sau prezentarea la medic pentru o intervenşie chirurgicală.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite