Invazie de căpuşe la Iaşi! Două persoane ajung zilnic la spital muşcate de insectele parazit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon" Iaşi tratează în fiecare zi 2-4 pacienţi muşcaţi de căpuşe. Avalanşa acestor cazuri a început odată cu venirea sezonului cald.

Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muşcaţi de insectele parazit în timp ce se aflau în natură. Cei mai mulţi dintre ei se aflau la grătare sau erau cu animalele la păşune.

Mediul propice pentru căpuşe este cel plin de verdeaţă, cu iarbă înaltă. Anul acesta, starea de sănătate a doi bărbaţi a fost grav afectată de muşcătura căpuşelor, aceştia fiind diagnosticaţi cu boala Lyme, care netratată la timp poate duce la deces.

Iaşi: Căpuşa din chiloţi i-a stricat ziua de muncă

Iaşi: La spital după ce au fost muşcaţi de căpuşe

Iaşi: Au venit la spital cu o căpuşă şi un păianjen

Cele două persoane au fost internate ulterior la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a primi tratament de specialitate.

„De când s-a încălzit afară au venit foarte multe persoane muşcate de căpuşe de membrele superioare, inferioare sau de zona abdominală. Duminică am avut chiar un pacient care prezenta două muşcături de căpuşe. De cele mai multe ori rămâne capul insectei sub piele şi asta înseamnă risc de infecţie. Persoanele trebuie să se prezinte la spital pentru a fi siguri că nu a rămas capul căpuşei sub piele şi pentru a primi tratament de specialitate", spune doctorul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon" Iaşi.

Pentru a evita astfel de incidente este recomandat ca în momentul în care se stă pe o perioadă mai îndelungată în natură să se acopere cât mai mult din piele cu haine.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite