Dilemă în Primărie: se închide sau nu Bulevardul Ştefan cel Mare până la Sărbătorile Iaşiului? VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile nu vor mai avea acces pe strada dinspre Palatul Culturii spre Piaţa Unirii
Maşinile nu vor mai avea acces pe strada dinspre Palatul Culturii spre Piaţa Unirii

Lipsa de strategie din birourile Primăriei Iaşi va fi simţită cel mai bine de pelerinii care vor ajunge în Capitala Moldovei de sărbătorile oraşului din octombrie.

Deşi până la Hramul Sfintei Parascheva mai sunt două luni, oficialii ieşeni dau cu banul pentru a vedea când încep lucrările de transformare a principalului bulevard din oraş, Ştefan cel Mare, în alee pietonală.

Teoretic, edilii au anunţat că vor începe săpăturile în această săptămână, iar până la Sărbătorile Iaşiului vor monta piatra cubică pe tronsonul dintre intersecţia cu Anastasie Panu şi până la cea cu I.C. Brătianu.

Centrul Iaşiului, interzis maşinilor. Piaţetă pietonală din granit în locul celui mai circulat bulevard

Practic, nimeni  nu se va apuca în această perioadă de lucru, ci vor trimite adrese către firmele de utilităţi care ar trebui să intervină pe acelaşi tronson. „Dacă societăţile de utilităţi ne asigură că vor termina lucrările alături de noi pe tronsonul care cuprinde şi intrarea la Mitropoliei până de Sărbătorile Iaşiului, ne vom apuca de lucrări săptămâna viitoare. În cazul în care primim un răspuns negativ, vom amâna începerea lucrărilor până după Sărbătorile Iaşiului", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.  Astfel, dacă săpăturile încep în octombrie, transformarea bulevardului în pietonal nu va fi terminată înainte de venirea iernii.

Haos în minţile edililor ieşeni: alba-neagra cu închiderea Bulevardului Ştefan cel Mare

Mai mult, oficialii ieşeni nu au nici alternative pentru fluidizarea traficului are va fi blocat parţial din cauza închiderii pe bucăţi a Bulevardului Ştefan cel Mare. „Comisia de circulaţie se va întruni săptămâna viitoare pentru a hotără rutele ocolitoare din timpul lucrărilor", a spus Buraga. Bulevardul Ştefan va deveni pietonal din Piaţa Unirii până la intersecţia cu strada A.Panu.Cât costă lucrările executate de Conest citeşti AICI

Lucrările fac parte dintr-un proiect cu finanţare europeană mai amplu a cărui valoare este de 90 de milioane de lei. Proiectul include şi asfaltarea Bulevardului Carol I care va fi terminată până la sfârşitul aceste luni. Contractul a fost câştigat de firmele Vega '93 Galaţi, Conest şi Citadin.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite