Haos în minţile edililor ieşeni: alba-neagra cu închiderea Bulevardului Ştefan cel Mare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii din Primăriei Iaşi anunţau că de la începutul săptămânii viitoare vor închide parţial Bulevardul Ştefan cel Mare pentru a începe lucrările de transformare a arterei în pietonal.

Cu toate acestea, edilul-şef, primarul Gheorghe Nichita, a realizat în ceasul al XII-lea că nu a fost soluţionată devierea traficului, iar, astfel, nu vor putea începe lucrările pe bulevardul central.Practic, şoferii ar trebui să ocolească pe artere unde există lucrări derulate prin alte proiecte europene atât de Primărie, cât şi de ApaVital.

"Va trebui să analizăm mai întâi cum vom devia circulaţia pentru a putea ataca primul tronson din lucrări de la strada palat şi până la fostul restaurant Cina", a spus primarul Nichita. Acesta a mai precizat că ar dori ca până la mijlocul lui octombrie de Sărbătorile Iaşiului să fie terminate lucrările de transformare a bulevardului în pietonal, deşi nu a precizat o dată clară la care vor începe. În aceste condiţii, este puţin probabil ca lucrările de pavare a bulevardului să fie gata în două luni vedere amploarea schimbărilor din centrul oraşului.

Centrul Iaşiului, interzis maşinilor. Piaţetă pietonală din granit în locul celui mai circulat bulevard

Piatra cubică a fost deja depozitată pe strada de lângă Biserica "Trei Ierarhi" şi în spatele Mitropoliei. Potrivit şefilor din Primărie, zona pietonală care va fi acoperită cu piatră cubică va cuprinde tot bulevardul Ştefan cel Mare din Piaţa Unirii până la intersecţia cu strada Anastasie Panu.

Revoluţie în trafic la Iaşi! Trei soluţii pentru una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş

Lucrările sunt incluse în proiectul european care vizează modernizarea Zonei cultural-istorice a Iaşiului în care sunt prinse asflatări pe 16 străzi din zona centrală a oraşului, refacerea a 3,7 kilometri de şină de tramvai, amenajarea pistelor de biciclişti pe A.Panu, Strada Palat şi Aleea Mihail Sadoveanu. Valoarea întregului proiect este de 91 de milioane de lei.

Atenţie! Noi modificări în traficul din jurul Palatului Culturii FOTOGALERIE

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite