Interlopi din toată ţara vor participa la parastasul nemţeanului Gheorghe Mararu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interlopul Gheorghiţă Mararu (32 de ani) a fost ucis în noiembrie 2010 (foto: Ziarul de Iaşi)
Interlopul Gheorghiţă Mararu (32 de ani) a fost ucis în noiembrie 2010 (foto: Ziarul de Iaşi)

La un an de la uciderea interlopului Gheorghe Mararu, zeci de persoane se vor aduna în localitatea Roznov. Nemţeanul a fost împuşcat de Cristian Chilat pe 14 noiembrie 2010, într-o cafenea din centrul oraşului Piatra Neamţ.

Zeci de interlopi din toată ţara sunt aşteptaţi, sâmbătă 12 noiembrie, în localitatea Roznov la parastasul lui Gheorghe Mararu. Poliţia din Neamţ este şi ea în alertă pentru a evita eventualele conflicte.

Pe 14 noiembrie 2010 Cristian Chilat, câştigător al medaliei de bronz la Campionatul Naţional de Juniori la Box, a deschis focul în Cafe Latino din Piatra Neamţ şi l-a asasinat pe cămătarul Gheorghe Mararu.

Tribunalul Neamţ l-a condamnat pe Chilat în luna iulie la 19 ani de închisoare, încă 8 ani de interzicere a unor drepturi şi plata unor despăgubiri de aproape 800.000 de euro, daune morale familiei Mararu. Sentinţa nu este definitivă.

Citiţi şi:

Piatra Neamţ: Puiu Mironescu a fost inculpat alături de Falău pentru uciderea interlopului Mararu

VIDEO Doi interlopi împuşcaţi în centrul oraşului Piatra Neamţ (UPDATE)

Puiu Mironescu, un alt interlop din Piatra Neamţ ar fi implicat şi el în ucidere lui Mararu. „Din anchetă, s-a stabilit că suspectul i-a spus autorului faptei că victima se află în local şi ca i-a dat pistolul cu care a fost săvârşit asasinatul. Momentan, acesta este cercetat în stare de libertate", a declarat, în luna ianuarie procurorul Marius Iacob, din cadrul Parchetului General.

Asasinarea lui Mararu a dus şi la demiterea lui Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. În noiembrie 2010, la câteva zile după crimă, Şoric a spus într-o conferinţă de presă: „De ce e atât de interlop Mararu? Pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Câţi nu dau bani? Sunt procurori care dau bani". Şoric a fost destituit, dar a atacat în instanţă decizia. Într-una din plângerile făcute, fostul şef al IPJ Neamţ a solicitat 130.000 de euro daune.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Ieşeanul Aurelian Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, a picat la examenul de admitere în avocatură. Vezi ce note a luat!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite