Inteligenţă artificială pe patru roţi la Iaşi. Maşini electrice s-au întrecut într-o cursă programată FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 echipe de studenţi din universităţile tehnice din Iaşi, Suceava şi Chişinău s-au „întrecut“ sâmbătă în cele mai originale maşini electrice.

Cele mai inteligente maşini de curse electrice din România se întrec la Iaşi pe o pistă indoor

Studenţii au realizat maşini electrice de curse şi au creat şi un software prin care să controleze invenţiile. Maşinile au intrat în cursă, pe o pistă indoor, cea mai mare provocare fiind ca acestea să fie programată se ferească de obstacole şi să se oprească în locuri fixe.


Vezi mai multe imagini de la cursa de maşini electrice

image
image
image

Competiţia organizată de compania Continental a început sâmbătă dimineaţă cu partea teoretică: fiecare echipă de studenţi şi-a prezentat maşina, după care s-a trecut la întrecere.

„Am încercat să răspundem cerinţelor printr-o platfoarmă mobilă care controlează două motoare electrice. Este prima dată când venim la Continental. Am decis să venim pentru experienţă, lucru în echipă şi valorificarea cunoştinţelor teoretice“, a spus Vlad Conuţ, student în anul 3 la UTI.

Maşina de Formula 1 construită la Iaşi, în linie dreaptă spre circuitul din Catalunya

Maşina ca a lui Michael Schumacher pe care o construiesc studenţii ieşeni nu mai ajunge la Catalunya. Tinerii nu au avut bani ca să o finalizeze VIDEO

Premiile puse la bătaie sunt destul de tentante: 1.000 de euro-locul I, 800 de euro-locul II şi 500 de euro-locul III, precum şi trei premii speciale de câte 300 de euro. În plus, echipa câştigătoare are ocazia să petreacă o zi de lucru cu stafful companiei.

„Suntem la a şasea ediţie. Ne-am dat seama că este un succes pentru că îi pune pe studenţi în competiţie şi au ocazia să pună în practică noutăţile dobândite în facultate. Concursul constă în construirea unei maşini electrice, cu baterie încorporată. Studenţii trebuie să facă controlul maşinii electric printr-un software. Concursul cuprinde o prezentare teoretică şi una practică“, a spus Marius Lupu, director Continental, punct de lucru Iaşi.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite