Altar şi la Universitate pentru eroina de la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegii Sorinei Ferari, de la Universitatea Petre Andrei i-au ridicat un mic altar în incinta instituţiei şi spun că vor suporta cheltuielile de înmormântare. Între timp, ancheta celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă arată arată că tânăra nu lucra la negru.

Sorina Ferari, tânăra de 21 de ani care şi-a pierdut viaţa joia aceasta încercând să salveze o necunoscută din flăcări nu lucra în barul din campusul Tudor Vladimirescu. Rezultatele preliminare ale cercetărilor celor de la ITM arată că tânăra era un simplu trecător care a refuzat să fie doar martor la necazul altcuiva.

Iaşi: Altar pentru studenta care şi-a dat viaţa pentru o străină (FOTO)

„Tânăra care şi-a pierdut viaţa era din afară, nu era angajată a barului care a luat foc. Cealaltă fată, cea care este acum în spital lucra în local", a explicat George Tanasievici, purtătorul de cuvânt al ITM Iaşi. Se pare, însă, că victima supravieţuitoare a incendiului nu era angajată cu forme legale. „Firma zice că are acte, dar noi nu i-am regăsit în baza noastră de date", a completat Tanasievici.

image

Altar la UPA pentru tânăra eroină

Trupul neînsufleţit al tinerei eroine a fost ridicat în cursul acestei dimineţi de la morgă pentru a fi dus la Gura Humorului unde va avea loc înmormântarea. În memoria Sorinei colegii ei de la Universitate vor suporta toate cheltuielile de înmormântare.

Sorina, eroina de la Iaşi care a murit pentru a salva o altă viaţă

„Toate plăţile cu factură de la înmormântare vor fi suportate de noi. Va fi mâine o discuţie în Biroul Senat al Universităţii să vedem dacă vom mai face şi altceva. În memoria colegei noastre am pus o poză pe holul Universităţii unde fiecare îi poate aprinde o lumânare", a spus Viorel Huţanu, liderul studenţilor de la Universitatea Petre Andrei.

Supravieţuitoarea, încă în stare de şoc

Acesta susţine cele spuse de reprezentanţii ITM. „Sorina nu avea nicio treabă cu Pub 75. Ea fusese în acea seară să ia masa într-un alt local din Tudor şi când a ieşit a văzut incendiul. Cum era săritoare din fire, nu a stat pe gânduri şi s-a dus să dea o mână de ajutor", a conchis tânărul.

Iaşi: Supravieţuitoarea incendiului din Tudor: „De dimineaţă fac rugăciuni de mulţumire că am scăpat cu viaţă“ (AUDIO)

Între timp, Alexandra Chelaru, tânăra care a supravieţuit incendiului, se află în continuare internată la spital. Aceasta este sub supravegherea medicilor pentru rana pe care a suferit-o la ochi. „Nu vorbeşte cu nimeni în afară de mine, pentru că e încă în stare de şoc. Singurele declaraţii le va da doar dacă va fi obligată, la Poliţie, sau la oricine face anchete în acest caz", a spus Iulian Chelaru, fratele tinerei.  

Vezi aici imagini cu dezastrul lăsat de incendiul care în care a murit tânăra eroină de la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite