Inginer cercetat în „afacerea planurilor cadastrale fantomă”: „Nu aveam pentru ce să dau mită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Lipşă, suspectat de procurori că i-ar fi dat mită şefei de la Cadastru, susţine că este nevinovat. Acesta împreună cu Narciza Nedelcu, funcţionari şi administrator de firmă sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Procurorii DNA Iaşi îl suspectează pe Ştefan Lipşa, unul din inginerii care s-au ocupat de realizarea planurilor parcelare, că i-ar fi dat 10.000 de lei mită Narcizei Nedelcu, şefa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi. În schimbul banilor directoarea OCPI, împreună cu doi angajaţi ar fi semnat nişte procese verbale în care se atesta că mai multe firme au finalizat lucrările în cadrul proiectului „Lucrări de întocmire a planurilor parcelare". Însă, anchetatorii spun că societăţile nu şi-ar fi făcut treaba conform contractului.

Averea şefei de la Cadastru Iaşi vizată în „afacerea planurilor cadastrale fantomă“

Inginerul Ştefan Lipşa a susţinut însă că lucrările au fost făcute corect şi la timp. „Este o prostie. Planurile cadastrale au fost făcute, iar după ce au fost gata în unele cazuri terenurile au fost chiar intabulate. Nu este vorba de nici o mită. Nu aveam pentru ce să dau mită", a precizat Ştefan Lipşă, specialist în cadastru, geodezie şi cartografie.

20 de persoane, printre care şi funcţionari, ridicate pentru afaceri dubioase cu terenuri (UPDATE)

Şefa Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Iaşi, trei funcţionari, trei persoane juridice şi administratori de firmă sunt cercetaţi de DNA pentru fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor publice, uz de fals, luare şi dare de mită. Ancheta vizează proiectul „Lucrări de întocmire a planurilor parcelare" în valoare de 100.000 de euro. Află aici ce susţin procurorii DNA şi ce nume mai apar în acest dosar.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite