Înfiinţarea Poliţiei Locale îi costă pe ieşeni 618.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au aprobat înfiinţarea Poliţiei Locale. Pe lângă atribuţii mult mai ample decât cele ale Poliţiei Comunitare, noua structura înseamnă că agenţii vor primi uniforme noi care vor costa 2.000 de lei fiecare.

Ex-comunitarii au liber la sancţionat şoferi

Uniforma se serviciu care înseamnă o cheltuială de 618.000 de lei din bugetul propriu al Primăriei Iaşi va fi confecţionată în varianta vară şi iarnă. Sacoul va avea o croială  diferită, dreaptă, puţin cambrată în talie, iar în partea inferioară va avea două buzunare ascunse.

Poliţiştii locali vor purta haine de culoare neagră, cămăşi de bumbac bleu şi cravată din material tip mătase culoare neagră, la fel ca pantalonul sau fusta, în cazul poliţistelor. Agenţii vor purta şi şepci, confecţionat din acelaşi material cu costumul, căciuli şi pulovere. Uniformele vor fi inscipţionate cu însemnele „Poliţia Locală“. 

„Singurele achiziţii odată cu înfiinţarea Poliţiei Locale sunt doar uniformele de serviciu, de 2.000 de lei pentru fiecare din cei 309 poliţişti locali“, a spus Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Noua structură va avea un Serviciu Control Urbanism şi Afişaj stradal, agenţii putând efectua controale la construcţii fără autorizaţii sau privind afişajul publicitar. Poliţiştii locali vor putea să dea sancţiuni pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi vor putea folosi armament şi muniţie din dotare.

“Poliţia Locală are o lege specială acum care îi dă un grad mai mare de autoritate. La circulaţia rutieră din municipiu, vom folosi mai mulţi poliţişti pentru fluidizarea traficului.Din păcate, patrularea va avea de suferit şi paza la obiectivele din oraş“, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite