Încă un mare premiu pentru filmul „După dealuri“ al regizorului ieşean Cristian Mungiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii trecute, pelicula „După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, a câştigat Marele Premiu al secţiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA, la Festivalul Internaţional de Film de la Haifa.

Filmul ieşeanului Cristian Mungiu inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran, „După dealuri", şi-a mai îmbogăţit palmaresul cu un premiu. La sfârşitul săptămânii trecute, la Festivalul Internaţional de Film de la Haifa, pelicula a câştigat Marele Premiu al secţiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA.

Trofeul se adaugă premiilor pentru scenariu şi pentru interpretare, acordat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur la Cannes.

„După dealuri" a fost desemnat cel mai bun film la festivalul de Film de la Vukovar (Croaţia) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

Pelicula are deja distribuitori în peste 35 de țări.

UPDATE Filmul regizorului ieşean Cristian Mungiu,"După dealuri", premiat la Cannes FOTO

Filmul „După dealuri" este inspirat din cazul exorcizării de la Tanacu, mănăstire din judeţul Vaslui, şi spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată.

Filmul „După dealuri“ al ieşeanului Cristian Mungiu, selecţionat la Festivalul de Film Cannes 2012

Iaşi: UPDATE Mungiu şi Marinca au venit în redacţia „Adevărul de Seară“

Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care n-a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei.

Filmările au avut loc la Câmpina şi la Bucureşti, iar acţiunea este plasată în Moldova. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, scenografia şi decorurile de Călin Papură şi Mihaela Poenaru, iar scenarul aparţine lui Mircea Olteanu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite