Iaşi: UPDATE Mungiu şi Marinca au venit în redacţia „Adevărul de Seară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: UPDATE Mungiu şi Marinca au venit în redacţia „Adevărul de Seară“
Iaşi: UPDATE Mungiu şi Marinca au venit în redacţia „Adevărul de Seară“

Cei doi artişti au povestit pentru „Adevărul de Seară“ ce-i atrage în ceea ce fac şi în condiţii s-ar întoarce să muncească acasă.

Citeşte şi:

Actriţa Anamaria Marinca, care este şi preşedinta juriului de lung metraj de la Iaşi International Film Festival (IIFF), a profitat de venirea la Iaşi pentru a fi aproape de nepoţel, iar Cristian Mungiu este acasă pentru a deschide prima ediţie a festivalului. Cei doi vor fi prezenţi de la ora 20.00, la Cinema Victoria unde va rula în premieră la Iaşi ultimul film semnat de Mungiu „Amintiri din Epoca de Aur -Tovarăşi, frumoasă e viaţa!”.

Regizorul şi-a caracterizat producţia ca fiind o peliculă pe care poţi să o vezi după ce ieşi la ora 17.00 de la birou. „Filmul nu este despre o perioadă, ci despre amintirile pe care le trezeşte această epocă în fiecare spectator”, a spus Mungiu.

„Recomand să fie văzute filmele româneşti“

Regizorul susţine că ieşenii au posibilitatea să vadă la IIFF filme bune, pe care în altă perioadă a anului nu ar putea să le vizioneze. „Sunt filme, în cadrul festivalului foarte noi, cerute peste tot în lume şi e bine că pot fi văzute la Iaşi.  Eu recomand să fie văzute filmele româneşti”, a spus regizorul.

Acesta a menţionat că este păcat că nu există mai multe iniţiative private pe plan cultural la Iaşi. "Trebuie să recunoaştem că acest festival a fost propus Iaşiului de un timişorean şi braşovean şi că nu este o iniţiativă locală. E păcat că nu s-a trezit nimeni din tot oraşul să zică «Hai să facem un festival de film!» şi că au trebuit să se trezească alţii. E însă adevărat că propunerea a fost primită cu entuziasm de la început", a precizat Mungiu.

Actriţa Anamaria Marinca, care s-a stabilit de câţiva ani în Anglia susţine că revine la Iaşi cu plăcere şi că atunci când ajunge acasă preferă să meargă prin Copou, spaţiu care îi trezeşte numeroase amintiri.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite