„Împăcarea“ şi-a deschis birou în Palatul de Justiţie din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele implicate în diferite conflicte, şi care doresc să scape de corvoada unui proces, pot afla acum mai multe despre procedura medierii. Începând de la 1 septembrie, la etajul I al Palatului de Justiţie, funcţionează un birou de informare al Camerei Mediatorilor din Iaşi.

Reprezentanţii Camerei Mediatorilor din Iaşi au semnat un protocol cu conducerea Curţii de Apel pentru ca timp de trei ani, într-un spaţiu special amenjat în Palatul de Justiţie să funcţioneze un birou de informare.

Justiţiabilii pot primi informaţii în mod gratuit atât despre procedura medierii, cât şi despre avantajele acesteia. „Prin protocolul semnate, ne obligăm să asigurăm o prezenţă permanentă, cu mediatori autorizaţi, într-un spaţiu pus la dispoziţie de instanţă". În acel birou, nu se vor face medieri, ci doar se va discuta despre avantajele şi procedura medierii", a explicat Romeo Chelaru, vicepreşedintele Camerei Mediatorilor din Iaşi. Biroul va funcţiona în zilele lucrătoare, între orele 09.00-15.00.

„Tribunalul Iaşi a oferit un spaţiu în partea publică a Palatului de Justiţie Camerei Mediatorilor din Iaşi, în baza unui protocol. Dacă procedura medierii va funcţiona, să sperăm că tot mai puţine dosare vor ajunge pe rolul instanţei", a precizat şi judecătorul radu Tărniceriu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Iaşi.

Citeşte şi: Promoţia la împăcare, ignorată de ieşeni

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite